La Comrat se va desfășura Forumul Internațional de investiții Invest Gagauzia, cu participarea delegațiilor din Rusia, Italia și alte țări

Cea de-a șasea ediție a Forumului Internațional de investiții Invest Gagauzia se va desfășura la Comrat în zilele de 23 și 24 octombrie. În cadrul evenimentului sunt așteptate delegații din mai multe țări printre care Rusia, Turcia, România, Belarus și Italia.

Foto: gov.md

În fața participanților vor evolua Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, membrii Guvernului și șefii misiunilor diplomatice. Potrivit organizatorilor, tema principală a discuțiilor la deschiderea oficială a forumului — noi provocări și modele de cooperare economică în condiții de pandemie de coronavirus, oportunități de investiții și perspective de dezvoltare a regiunii, măsuri de îmbunătățire a climatului de afaceri și atragerea investițiilor.

Forumul are menirea de a arăta participanților și a oferi noi oportunități și perspective pentru mediul de afaceri, a demonstra dorința și disponibilitatea autorităților de autonomie în orice mod posibil de a contribui la îmbunătățirea climatului de afaceri și atragerea de noi investiții.

"Dorim să transmitem comunității de afaceri că Găgăuzia demult a încetat să mai fie "pată albă" pe harta Moldovei. Astăzi este o regiune deschisă, dinamică și promițătoare pentru a face afaceri. Forumul Internațional de investiții a devenit platforma ,care a ajutat businessul într-un mod nou să privească la autonomia găgăuză și să aprecieze obiectiv potențialul nostru investițional imens și încă nedescoperit", a menționat Bașcanul autonomiei, Irina Vlah.

Din cauza pandemiei Covid-19 și a restricțiilor asociate, Forumul de investiții 2020 va avea propriile caracteristici. Forumul se va desfășura în condițiile respectării stricte a regulilor și normativelor, în conformitate cu legislația în vigoare, cu un număr limitat de participanți și în aer liber.

Alexei Cartasilov / Sursa:gov.md
Alexei Cartasilov / Sursa:gov.md
Alexei Cartasilov / Sursa:gov.md


Pub