(video) În octombrie sau în noiembrie? Când va fi gata reparația străzii Albișoara

Lucrările de reparație care se desfășoară pe strada Albișoara încă de la mijlocul lunii iulie vor fi finalizate întârziat cu circa o lună. Potrivit viceprimarului Chironda, responsabilii nu se vor încadra în timp din mai multe motive. „Nu trebuie să ne grăbim, trebuie să avem asigurat toate condițiile”, a spus Chironda.

„Optimist, este programat să terminăm pe 25 octombrie, însă reieșind din faptul că lucrările efectuate de Apă Canal au fost anumite complicații, este întârziere cu 2 săptămâni deci versiunea pesimistă ar fi mijlocul lunii noiembrie”, a precizat Chironda.

Viceprimarul a afirmat că nu crede că lucrările vor fi finalizate pe 25 octombrie.

„Într-adevăr s-au efectuat lucrări foarte complicate la carosabil și nu vom merge pe versiunea optimistă. Nu trebuie să ne grăbim, trebuie să avem asigurat toate condițiile”, a conchis acesta.

Totodată a precizat că piste pentru bicicliști nu vor fi create pe strada Albișoara. Asta deoarece Inspectoratul Național de Patrulare nu a aprobat inițiativa, din cauza fluxului mare de mașini care circulă în zonă.

Amintim că strada Albișoara a intrat în reparații la data de 16 iulie 2020. În circa 3 luni a urmat reabilitarea rețelelor de apeduct, cu o lungime de 1020 metri liniari, cu un diametru de 500 mm, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul - Petru Rareș. Costul intervenției executate de S.A. „Apă-Canal Chișinău" este de circa 7,5 milioane lei, bani din bugetul Primăriei.


Pub