O călătorie virtuală pe „Drumul banilor”, pentru elevii și studenții din toată țara

Pe 31 octombrie este marcată Ziua Internațională a Economisirii în întreaga lume. Cu această ocazie, Banca Națională a Moldovei va organiza o călătorie pe „Drumul banilor”, eveniment dedicat elevilor și studenților din toate instituțiile de învățământ din țară.

Foto: pexels.com

Evenimentul se va derula în perioada 29-30 octombrie și pot participa toți tinerii, începând de la 16 ani care doresc să se integreze în mod firesc și activ în lumea modernă a sistemului financiar.

Aceștia vor porni într-o excursie virtuală în care vor afla multe lucruri interesante despre „drumul banilor” spre economia reală, instrumentele de plată fără numerar și curiozități despre utilizarea acestora la noi și peste hotare.

De asemenea, vor cunoaște cum ajung banii în circulație și care sunt elementele de siguranță ale monedei naționale.

La final, participanții își vor putea recapitula cunoștințele printr-un concurs de evaluare, iar câștigătorii vor fi premiați cu seturi de monetărie.

Doritorii de a se înscrie la aceste activități de educație financiară pot transmite cererile de participare completând un formular până miercuri, 28 octombrie 2020, ora 18:00.

„Dă sens banilor” este un proiect de educație financiară lansat în luna martie 2019 de către Banca Națională a Moldovei și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”.


Pub