07:16:29 16.04.2024
Stiri

Un candidat la prezidențiale solicită CEC-ului să-l EXCLUDĂ pe Igor Dodon din cursa electorală: „Președinția R. Moldova nu poate fi reprezentată de agenți și informatori ai Rusiei”

Actualitate 19.10.2020 18:12 Vizualizări2263 Autor: Ziarul National
Un candidat la prezidențiale solicită CEC-ului să-l EXCLUDĂ pe Igor Dodon din cursa electorală: „Președinția R. Moldova nu poate fi reprezentată de agenți și informatori ai Rusiei”


Candidatul Blocului Electoral „UNIREA” la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent, Dorin Chirtoacă, a solicitată astăzi repetat Comisiei Electorale Centrale (CEC) excluderea din cursa electorală a candidatului Igor Dodon.

„Președinția R. Moldova nu poate fi reprezentată de agenți și informatori ai Rusiei, trădători de neam și țară. Mai mult decât atât, Rusia este singurul stat care are armată de ocupație, arme și muniții pe teritoriul R. Moldova, ceea ce reprezintă o dublă trădare din partea lui Dodon”, a declarat Dorin Chirtoacă.



Amintim că Centrul „Dossier” și RISE Moldova au publicat astăzi investigații cu documente potrivit cărora Igor Dodon își coordona acțiunile, inclusiv discursurile rostite de la tribunele internaționale din numele R. Moldova cu reprezentanți ai serviciilor secrete de la Moscova.

CITIȚI și INVESTIGAȚIE // Lacheii serviciilor secrete rusești din R. Moldova: Igor Dodon își coordonează până și discursurile cu Moscova

Sursele au mai scris că în administrația președintelui rus, Vladimir Putin, există un așa-numit „departament moldovenesc”, condus de un colonel din cadrul serviciilor secrete rusești, Igor Maslov.

Această structură de care se ocupă generalul FSB Vladimir Cernov, șeful departamentului prezidențial pentru relațiile interregionale și culturale cu țările străine, include o întreagă rețea de agenți care strânge informații despre politicieni, șefi de instituții sau reprezentanți ai societății civile din R. Moldova, se implică în organizarea de evenimente și trasează principalele teze de care trebuie să se conducă factorii de decizie de la Chișinău loiali Moscovei.

CITIȚI și VIDEO // Vești PROASTE pentru Igor Dodon - un nou DENUNȚ la Procuratura Generală. „E vorba de TRĂDARE de patrie. Pentru mine nu a fost o noutate”

Aceleași surse prezintă lista reprezentanților serviciilor de inteligență rusești care se ocupă de R. Moldova, printre aceștia numărându-se Vasili Kașirin (care are și pașaport transnistrean - n.r.), Alexei Negodov, Andrei Rusakov, Svetlana Voronina etc., și anunță că, recent, un grup de „strategi politici din Moscova” a ajuns în capitala R. Moldova și s-a alăturat staff-ului de campanie al lui Dodon situat pe strada Serghei Lazo 25. Jurnaliștii de la RISE Moldova i-au remarcat pe Yuri Gudilin (inclusiv în compania deputatului socialist Bogdat Țîrdea - n.r.), Olga Grak și Serghei Perfiliev care îl consiliază pe Dodon în actuala campanie electorală.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md