fbpx

sondaj | Mulți moldoveni încă nu știu pe cine să voteze la alegerile prezidențiale, iar alții nici nu au intenția de a vota

Au mai rămas doar câteva zile până la alegerile prezidențiale, chiar și așa – unii moldoveni încă nu știu pe cine să voteze, în timp ce alții nici nu doresc să o facă. Datele se conțin în rezultatele unui sondaj realizat de Watch Dog.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-17 octombrie curent, fiind contactate telefonic 1001 persoane. Marja de eroare este de 3,1%.

De cea mai bună încredere continuă să se bucure candidații Igor Dodon (9,2%) și Maia Sandu (7,9%). Aceștia sunt urmați de Renato Usatîi. Pe de altă parte, 63% dintre respondenți au spus că nu au încredere în nimeni.

Întrebați pe cine vor vota: 33,7% dintre respondenți au susținut că încă nu au decis, 18,6% au refuzat să răspundă, 6% au spus că nu vor merge la votare, 17% s-au arătat pro Igor Dodon, 13,3% – pro Maia Sandu. Ultimii sunt urmați de Usatîi, Ivanov, Țîcu, Năstase, Chirtoacă și Deliu.

Totodată, potrivit rezultatelor sondajului, în caz de eventuale alegeri parlamentare, cetățenii ar opta pentru formațiunile PSRM, PAS, PN și PP ȘOR.

Articole asemănătoare

Back to top button