/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Șase spioni ruși, inculpați în Statele Unite pentru atacuri cibernetice

missing
19 octombrie 2020, ora 22:48
Șase agenți ai Serviciilor secrete rusești au fost acuzați în Statele Unite de atacuri cibernetice globale, care au vizat rețeaua electrică a Ucrainei, alegerile din Franța din 2017 și Jocurile Olimpice din 2018, a dezvăluit luni Departamentul de Justiție al Statelor Unite, relatează AFP și hotnews.ro
Agenții „sunt acuzați că au efectuat cea mai distructivă și perturbantă serie de atacuri informatice atribuite vreodată unui singur grup”, a declarat John Demers, responsabil de securitate națională în cadrul Ministerului de Justiție.
Acești hackeri sunt acuzați că și-au desfășurat operațiunile între 2015 și 2019. Potrivit justiției americane, primul lor delict a fost un atac asupra rețelei electrice ucrainene, care a privat populația de încălzire în plină iarnă.
Aceștia sunt de asemenea suspectați că au efectuat atacul cibernetic mondial NotPetya care, în iunie 2017, a paralizat mii de computere din întreaga lume, perturbând infrastructuri critice, cum ar fi controalele la locul accidentului nuclear din Cernobîl și în porturile Bombay și Amsterdam.
„Pârâții au susținut, de asemenea, o operațiune de piratare în zilele premergătoare alegerilor franceze din 2017”, a adăugat Demers.
În 2018, campaniile de phishing au vizat Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud, la care delegația rusă, acuzată de doping, nu a putut participa.
Potrivit Reuters, oficialii britanici au spus că hackerii GRU au condus de asemenea operațiuni împotriva organizatorilor Jocurilor Olimpice din 2020 de la Tokyo, care erau inițial programate să fie ținute anul acesta, dar au fost amânate din cauza pandemiei.

”Acțiunile GRU împotriva Jocurilor Olimpice și Paralimpice sunt cinice și necugetate. Le condamnăm în termenii cei mai puternici posibil”, a spus Dominic Raab.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram