‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFOTO. Investiții de peste 1 mln de euro - cum va arăta stațiunea...

FOTO. Investiții de peste 1 mln de euro – cum va arăta stațiunea de procesare a producției horticole de la Colegiul Agricol din Svetlâi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

A fost elaborat conceptul stațiunii de procesare a producției  horticole și mentenanța utilajelor agricole de la Colegiul Tehnic Agricol din Svetlâi. Aceasta va avea o suprafață de circa 812 m2.

Stațiunea va găzdui „Laboratorul de sortare și ambalare a produselor horticole” și „Laboratorul de reparație și mentenanță a utilajului agricol”. Laboratoarele vor fi dotate cu utilaje didactice, echipamente și accesorii necesare pentru o instruire de calitate ce corespunde standardelor Uniunii Europene.

Proiectul investițional, în valoare de un milion 163 de mii de euro, prevede plantarea unei livezi cu o suprafață de 3 ha dotată cu stație meteo. Vor fi procurate utilaje și tehnică agricolă pentru prelucrarea, în scopuri didactice a plantației.

Este în proces de derulare achiziția de mobilier și utilaje pentru păstrarea și gătirea hranei care vor fi puse la dispoziția elevilor colegiului ce sunt cazați în căminul recent renovat.

În acest an, la Colegiul Tehnic Agricol din Svetlâi își fac studiile peste 400 de elevi la specialitățile: agronomie, mecanică agricolă, electrificarea agriculturii și exploatarea tehnică a transportului auto. Dotarea laboratoarelor va cataliza și activitatea de instruire continuă din aceste instituții.

Investițiile sunt realizate în cadrul Proiectului „Livada Moldovei” inițiat de Guvernul Republicii Moldova și sprijinit de Banca Europeană de Investiții. În cadrul acestuia au fost planificate pentru investiții în reabilitarea și dotarea instituțiilor educaționale și de cercetare cu profil horticol, circa 12 milioane de Euro.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›