image
Sursa foto: Guliver/GettyImages

Grecia anunță că ridică un gard la frontiera cu Turcia în următoarele luni

Un gard nou la frontiera dintre Grecia şi Turcia va fi ridicat până în luna aprilie a anului viitor, a anunţat sâmbătă guvernul de la Atena. 

Premierului grec Kyriakos Mitsotakis a făcut o vizită în regiunea Evros, din nord-estul Greciei, pentru a inspecta stadiul acestui proiect și a precizat că gardul va fi construit în zona localităţii Ferres, de-a lungul râului Evros.

„Prim-ministrul a promis să viziteze regiunea din nou până în aprilie, dată la care proiectul trebuie să fie realizat”, au declarat surse din guvernul de la Atena, relatează Agerpres și Digi24.

Autorităţile greceşti recrutează încă 400 de poliţişti de frontieră care vor fi desfăşuraţi în regiunea Evros şi iau în calcul consolidarea unei bariere deja existente la graniță, cu o lungime de 11 kilometri, în zona punctului de trecere Kastanies-Kapikule.

Construirea unui gard de 26 de kilometri în regiunea Evros a fost anunţată după tentativele de intrare a unor imigranţi, încurajaţi de Turcia, în februarie şi martie acest an. Grecia a reuşit să oprească majoritatea trecerilor ilegale de migranţi, în timp ce Uniunea Europeană a trimis în zonă un număr suplimentar de reprezentanţi ai Agenţiei europene pentru frontiere şi paza de coastă (Frontex).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: