Ion Ceban, alături de Igor Dodon la plantarea arborilor: I-am invitat și îi aștept pe toți - Maia Sandu, Renato Usatîi, Andrei Năstase și ceilalți candidați

Primarul capitalei, Ion Ceban a plantat astăzi arbori, în cadrul campaniei Naționale de Înverzire a Plaiului, alături de șeful statului, Igor Dodon, candidat la prezidențiale. Edilul orașului spune că nu este o acțiune electorală, întrucât i-a invitat pe toți la acțiune și s-ar bucura să se „alăture și Maia Sandu, Renato Usatîi, Andrei Năstase și ceilalți candidați”.

Foto: Facebook

„Cum poate mai frumos să înceapă o zi de duminica? – cu Campania națională de înverzire a plaiului natal.

Dis-de-dimineață, împreună cu primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, am participat la evenimentul de lansare a Campaniei de plantare a arborilor, pe teritoriul municipiului Chișinău.

Salut această inițiativă foarte bună. Fiecare copac plantat astăzi, va face țara noastră mai verde, un mediu mai sănătos”, a scrie șeful statului Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook.

Plantare / Sursa:Facebook

„Start campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul municipiului Chișinău!Împreună cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, funcționari din cadrul Primăriei Chișinău, dar și cu ajutorul mai multor voluntari, care s-au alăturat inițiativei, am participat în această dimineață la acțiunea de plantare a arborilor în capitală, în Pădurea - Parc din Calea Orheiului, unde am dat start acestei acțiuni frumoase. Am invitat toată lumea, candidați politici, partide, deputați, organizații neguvernamentale, dar și alții. Urmează să avem mai multe evenimente de sădire a pomilor și avem nevoie de ajutor, chem să vă alăturați.

M-aș bucura dacă pe viitor se vor alătura campaniei și doamna Maia Sandu, Renato Usatîi, Andrei Năstase și ceilalți candidați”, a comentat primarul Ion Ceban, la întrebările internauților despre faptul că acțiunea ar avea tentă electorală.

Potrivit datelor autorităților locale, astăzi au fost sădiți circa 2000 de arbori, urmând ca până la încheierea campaniei de plantare a arborilor în parcuri, zone verzi, curți de blocuri din capitală, să fie sădiți în total 100 mii de copaci.

Acțiunea primăriei se desfășoară în colaborare cu Agenţia „Moldsilva” și alți parteneri, care ne pun la dispoziție circa 60 de specii de arbori (tei, frasin, castan, plop, salcie şi pomi nuciferi) cu înălțimea de la un metru jumătate și mai înalți.

Astfel, oraşul Chișinău se alătură campaniei globale „Înverzirea orașelor”, iniţiată de către secretara Comisiei Economice a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa.


Pub