CEC a făcut publice adresele secțiilor de votare deschise peste hotarele Moldovei

by D M
Distribuiti mai departe...

Comisia Electorală Centrală a publicat adresele secțiilor de votare care vor fi deschise pest hotare în ziua alegerilor prezidențiale de pe 1 noiembrie.  Mai jos vedeți adresele secțiilor de vot deschise peste hotare.

Moldovenii din străinătate vor putea vota la 139 de secții de votare, care vor fi deschise pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, secțiile de votare vor activa în cadrul ambasadelor și consulatelor Republicii Moldova. Totodată, acestea vor fi deschise în localitățile în funcție de numărul de alegători care au participat la scrutinele anterioare. Peste 2,9 milioane de buletine de vot vor fi tipărite pentru votul din 1 noiembrie. Din acest număr, 556 mii vor fi trimise către secțiile de votare din străinătate.

Cele mai multe secții de votare vor fi deschise în Italia – 45 de secții

Federația Rusă – 38 de secții

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord – 10 secții

România – 15 secții

Spania – 7secții

SUA – 18 secții

Turcia – 3

Ucraina – 2

Anul acesta, peste 60 de mii de cetățeni moldoveni din diasporă s-au înregistrat în prealabil pentru scrutinul din 1 noiembrie. Este o cifră record, față de prezidențialele din 2016, când intenția de vot și-au anunțat-o peste 3.500 de moldoveni.

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...