Usatîi vrea să reanimeze școlile profesion-tehnice: Dacă această problemă nu se rezolvă, tinerii noștri vor continua să lucreze în străinătate, alături de părinți, la pus pachet sau ca hamali

by D M
Distribuiti mai departe...

Renato Usatîi, în raionul Dondușeni: Moldova are nevoie urgent de un plan pentru reanimarea școlilor profesional-tehnice

Pe lângă planul de modernizare a țării, care va fi realizat de cei mai buni experți din lume, țara noastră are nevoie și de un proiect pentru reanimarea învățământului profesional tehnic. Candidatul Partidului Nostru la prezidențialele din 1 noiembrie, Renato Usatîi, a vorbit despre acest lucru în 17 octombrie, la întâlnirile cu locuitorii din raionul Dondușeni. El a menționat că în prezent, în Moldova există academii și zeci de universități, dar școlile profesionale, care să instruiască sudori, bucătari, strungari, electricieni, dulgheri, croitorese, instalatori, se află pe cale de dispariție.

“Dacă problema formării specialiștilor calificați pentru sfera producerii nu este rezolvată, tinerii noștri vor continua să lucreze alături de părinți la pus pachet la Moscova sau ca hamali în țările UE”, a spus Renato Usatîi.

Candidatul „Partidului Nostru” la șefia statului a mai spus că, în calitate de primar de Bălți s-a întâlnit de mai multe ori cu investitori importanți, care, în primul rând, întrebau despre numărul lucrătorilor calificați, ce ar putea fi angajați la întreprinderile mari. În Moldova, aceștia practic nu există. De aceea, unele firme străine, care își desfășoară activitatea în țara noastră, sunt nevoite să-și organizeze propriile cursuri de instruire.

„E pur și simplu dureros să vezi în ce hal a ajuns Moldova. Orașele și satele sunt pustii. Cândva, în Dondușeni activa o brutărie, o fabrică de zahăr, una de procesare a cărnii. Orașul înflorea. Până nu vom începe să repornim industria, situația din țară nu se va schimba, viața oamenilor nu se va îmbunătăți și nu vor apărea locuri de muncă bine plătite. Întreprinderile mai sunt și principala sursă de venit pentru bugetul de stat și cele locale. Iar asta înseamnă bani pentru pensii și salarii. Dacă n-o să existe uzine, sfera socială nu va fi funcțională. Prin urmare, este necesar un plan pentru reînvierea economiei. Niciun guvern nu s-a obosit să-l comande de la experți mondiali ”, a remarcat Renato Usatîi.

Despre necesitatea elaborării unui plan de modernizare a țării, care după furtul miliardului a devenit și mai săracă, Renato Usatîi a vorbit cu oamenii din mai localități ale raionului Dondușeni.

“Localnicii din Frasin vor să știe de ce Parlamentul nici până acum nu le-a luat de pe umeri povara recuperării miliardului furat. De fapt, vreau și eu să știu răspunsul la această întrebare. Deja de un an jumate nimic nu-i încurcă să facă asta, Plahotniuc nu-i, dar oricum stau cu mâinile în sân. De ce? De-atâta, ar răspunde cineva care se vrea din nou președinte. Cu astfel de conducători, Moldova nu are viitor. De aceea, prioritatea mea numărul 1 este dizolvarea Parlamentului și alegerea unui Legislativ nou”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook, după întâlnirea cu sătenii din Frasin, Dondușeni.

Locuitorilor satului Plop, Usatîi le-a spus despre necesitatea adaptării salariilor la munca îndeplinită, lucru care trebuie făcut în raport cu angajații din toate domeniile.

“Oamenii noștri munciți și chinuiți trebuie să câștige pentru cât muncesc. Aceeași regulă trebuie aplicată și în raport cu deputații, miniștrii…Sunt convinși că în acest fel, toți cei care au fost până acum la putere ar umbla cu pantalonii rupți și nu ar avea ce mânca, pentru că munca lor se duce la ZERO. Și asta, în timp ce țăranul nostru nu încetează să se spetească pe dealuri. O să scot pensiile speciale, sporurile nejustificate și salarii INDECENT de mari”, a declarat Usatîi.

“Cât de mult muncesc guvernanții pentru oameni? Sunt convins că vor afla asta la alegerile din 1 noiembrie”, se arată convins Renato Usatîi.

Sărăcia, lipsa locurilor de muncă, nedreptatea s-a văzut și în alte localități vizitate de Usatîi, fiind vorba de Corbu, Rediul Mare și Moșana.

“Țara are nevoie de un președinte, care va îmbrăca fufaica și cizmele și va porni alături de poporul său, nu să repare ce au stricat alții, ci să ridice un nou stat”, a declarat Renato Usatîi.

Завершил поездку по Дондюшанскому району визитом в райцентр – город Дондюшаны. Больно смотреть на то, что произошло с…

Gepostet von Усатый Ренато-Renato Usatii am Samstag, 17. Oktober 2020


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...