„Plămâni verzi pentru Chișinău.” Au fost sădiți circa 2 000 de arbori într-un parc din Capitală

122014436_2767639176791346_1562342206339358257_o

A fost dat startul campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul municipiului Chișinău.

Împreună cu mai mulți voluntari, primarul Ion Ceban s-a alăturat în această dimineața inițiativei de plantare a arborilor în capitală, în pădurea-parc Calea Orheiului.

„Am invitat toată lumea: candidați politici, partide, deputați, organizații neguvernamentale, dar și alții”, anunță edilul într-un comunicat.

„Astăzi au fost sădiți circa 2 000 de arbori, urmând ca până la încheierea campaniei de plantare a arborilor în parcuri, zone verzi, curți de blocuri din capitală, să fie sădiți în total 100 000 de copaci”, se mai subliniază în comunicat.

De asemenea, primarul capitalei a menționat că sunt preconizate încă multe evenimente de sădire a pomilor, ceea ce înseamnă că este nevoie de mâini de ajutor. În acest sens, Ion Ceban vine cu un îndemn către oameni și îi cheamă să se alăture inițiativei.

Acțiunea primăriei se desfășoară în colaborare cu Agenția „Moldsilva” și alți parteneri care ne pun la dispoziție circa 60 de specii de arbori (tei, frasin, castan, plop, salcie și pomi nuciferi) cu înălțimea de la un metru și jumătate și mai înalți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente