A creat o afacere socială și adună fonduri pentru a le oferi femeilor din localitate posibilitatea de a învăța o meserie

social

Motivul primar al acestui proiect social este acela de a oferi multor femei și fete tinere din satul Ciutulești și din comunitățile învecinate posibilitatea de a învăța o nouă meserie care le va ajuta să își asigure financiar familiile pentru anii următori.

Maria Brăescu, antreprenoarea proiectului social, spune că a lucrat anterior pentru fabrici mari de cusut și are o experiență de peste 22 de ani, iar toate cunoștințele acumulate o ajută în gestionarea unei echipei pentru a reuși în realizarea unui lucru comun.

Scopul primar al afacerii, dar și a fondului pe care l-a deschis de curând este cel de a deschide o mică fabrică de cusut în satul ei, unde să angajeze zeci de tinere femei și persoane cu dizabilități, să le instruiască, să le ofere abilități și să le permită să câștige bani pentru familiile lor.

Datorită acestui proiect, deșeurile textile nu mai ajung la gunoiști, acum acestea nu doar reduc procesul de poluare a naturii, ci sunt sursa de venit a mai multor femei cu dizabilități din satul Ciutulești.

Maria povestește că a reușit să achiziționeze deja un lot de construcții pentru noua fabrică. Capitalul strâns se va îndrepta spre construirea fabricii care va costa aproximativ 20 000 de euro.

Mai multe detalii despre proiect găsiți AICI și AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente