/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Coronavirus: În București se închid școlile și măștile devin obligatorii în spațiile deschise

missing
18 octombrie 2020, ora 19:20

În capitala României, București, se închid școlile și cinematografele. Despre aceasta a anunțat premierul român Ludovic Orban, după ce astăzi în București s-au înregistrat 700 de cazuri noi de contaminare cu COVID-19. De asemenea, masca devine obligatorie şi în spaţiile deschise.

Se închid şcolile, teatrele, cinematografele, restaurantele şi cafenelele din spaţiile închise ale Capitalei, anunţă premierul Ludovic Orban. Părinţii vor primi 75% din salariu pentru perioada cât stau acasă cu copiii, scrie Mediafax.

Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă va trebui să le implementeze aceste măsuri şi să gândească un plan de implementare.

În ce priveşte neliniştea părinţilor, premierul a spus că există o ordonanţă de urgenţă în curs de adoptare, care va fi adoptată săptămâna viitoare marţi sau miercuri şi care prevede asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care stă acasă cu copilul.

Astăzi, în București au fost anunțate 700 de cazuri noi de COVID-19. În total, în România, astăzi s-au înregistrat 3920 de cazuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram