/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

/VIDEO/ Râu de murdărie la Durlești. Din cauza unei guri de canalizare care se înfundă des, o stradă este inundată de mizerie

18 octombrie 2020, ora 20:33

Mizerie și miros insuportabil. De asta se plâng mai mulți locuitori din orașul Durlești. Oamenii spun că, din cauza unei guri de canalizare care se înfundă des, strada li se transformă într-un râu plin de murdărie. Problema a apărut încă acum cinci luni. Între timp, Primăria dă vina pe Apă Canal. Nu am reușit să discutăm cu conducerea întreprinderii, însă unul din reprezentanții dispeceratului ne-a spus că nu cunoaște nimic despre această problemă.

UPDATE. 19 octombrie. Purtătoarea de cuvânt a întreprinderii Apă Canal susține că reteaua de canalizare de pe strada Alexei Mateevici din orașul Durlești nu este in gestiunea Apă Canal. „Cu toate acestea, noi (n.r. -Apă Canal) am intervenit prompt pentru a debloca rețeaua, astfel încât să nu fie poluat mediul înconjurător.”, a mai declarat aceasta.

Deja de cinci luni locatarii de pe strada Alexei Mateevici din orașul Durlești se trezesc cu drumul transformat într-un râu plin de mizerie, din cauza apei murdare ce se scurge dintr-o gură de canalizare. Problema, spun oamenii, a început încă din vară, atunci când a fost reparat drumul.

Soțul a vrut într-o dimineață să iasă din ogradă și m-a rugat să o închid..nu putea trecea, atât de mare era apa. Dar copiii care vin de la școală… chiar murdăria din canalizare merge la vale”.

„Rușine primărița. Sunt consilieri care sunt profesori la școală. M-am adresat și nici nu a vrut să mă asculte. Săptămâna trecută m-am adresat. Și la Apă Canal? Da. Ne adresăm dimineață, vin, iar peste puțin timp iar curge…cel mult dacă ține 24 de ore”.

„Nu curăță cum s ecade. Am stat lângă ei un pic. De două-trei ori mișcă istrumentul cela și urcă în mașină, și pleacă. Eu sunt la colț, vine toată murdăria în ogradă și trebuie să o spăl cu furtunul”.

Mai mult, oamenii se plâng și de mirosul insuportabil provocat de șuvoaiele de apă.

„Mirosul – Doamne, ferește! Și copii spun că miroase”.

„Din casă nu poți ieși, pe mirosul ăsta…de la mizeria asta”.

„De miros nici nu mai vorbesc. Nu-i de o zi”.

Am încercat să chemăm la fața locului primarul orașului Durlești, însă Eleonora Șaran ne-a întrerupt apelul, precizând că toate întrebările trebuie adresate reprezentanților de la Apă Canal.

„- Ați putea să vă apropiați să discutăm? În gestiunea Apă Canal sunt rețelele de canalizare, nu sunt în getsiunea Primăriei. Noi am făcut apel repetat timp de cinci luni către Apă Canal. Nu este de competența Primăriei..- Și dacă Apă Canal nu vine nici mâine, nici poimâine..?…

În timp ce filmam reportajul nu am reușit sa discutam cu conducerea întreprinderii Apă Canal, însă un reprezentat din cadrul departamentului dispecerat ne-a spus că instituția nu cunoaște despre o astfel de problemă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram