(doc) CSJ a decis: Anatol Ciubotaru din nou în funcția de director al Spitalului Clinic Republican

Directorul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru, a fost restabilit în funcție. Decizia a fost luată ieri de către Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ lărgit al Curţii Supreme de Justiţie.

Foto: tvrmoldova.md

„Se admite recursul depus de Anatol Ciubotaru.

Se casează integral hotărârea din 28 martie 2020 a Curții de Apel Chișinău, în cauza de contencios administrativ la cererea de chemare în judecată depusă de Anatol Ciubotaru împotriva Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, persoane terțe Andrei Uncuță, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale privind contestarea actului administrativ și restabilirea în funcție și se emite o decizie nouă, prin care: Se admite integral acțiunea depusă de Anatol Ciubotaru împotriva Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, persoane terțe Andrei Uncuță, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale privind contestarea actului administrativ și restabilirea în funcție. Se anulează pct. 13 și 14 ale dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 4 din 24 martie 2020.

Se restabilește Anatol Ciubotaru începând cu 24 martie 2020 în funcția de director al IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Decizia este irevocabilă”, se arată în decizie.

Amintim că la 28 martie, Curtea de Apel Chișinău a respins acțiunea în control normativ depusă de fostul director al Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru, demis din funcție la 24 martie, în urma deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale. Magistrații CA au luat hotărârea ieri, după ce la 25 martie, Ciubotaru a sesizat instanța, solicitând anularea parțială a actului administrativ normativ privind demiterea sa, emis de Comisie.

Pe 24 martie, prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că potrivit deciziei Comisiei pentru situații excepționale., directorul Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru, a fost demis din funcție. Fiica ex-directorului spitalului a criticat Comisia, în care „toți decidenții nu au lecuit în viața lor pe nimeni”, pentru decizia pe care a adoptat-o în privința lui Anatol Ciubotaru. Potrivit ei, Ciubotaru a fost demis pentru că a efectuat teste la Covid-19 pentru angajații spitalului, care au acuzat simptome specifice unei infecții cu Covid-19, la un laborator privat.


Pub