Promo-LEX: La 10 zile de la răpirea lui Adrian Glijin, rudele încă nu cunosc locul de detenție și starea acestuia de sănătate

Au trecut 10 zile de la răpirea lui Adrian Glijin, iar rudele acestuia nu cunosc nimic despre locul de detenție și starea acestuia de sănătate, anunță Asociația Promo-LEX într-un comunicat de presă.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit Promo-LEX, familia sa este supusă indimidărilor. În noapte de 14 spre 15 octombrie, persoane necunoscute au vandalizat cele două automobile ale familiei lui Adrian. Mașinile au fost deteriorate, iar cauciucurile sparte.

În acest context, Asociația Promo-LEX solicită, în mod repetat „întreprinderea urgentă a măsurilor necesare pentru protecția familiei lui Adrian Glijin, eliberarea imediată și necondiționată a lui Adrian Glijin din detenția ilegală a regimului de la Tiraspol, implicarea instituțiilor naționale și internaționale de apărare a drepturilor omului pentru examinarea medicală a lui Adrian Glijin și asigurarea dreptului la întrevedere cu rudele, în condiții de confidențialitate”.

Amintim că Adrian Glijin a fost răpit la data 07 octombrie 2020, în jurul orei 13.00, de 5 persoane necunoscute și mascate, de pe un câmp din apropierea localității Cuzmin, raionul Camenca. Acesta este căsătorit și are 3 copii, unul dintre care este minor, în clasa a VII-a.


Pub