Disney a introdus un avertisment mai ferm legat de rasism din animații precum Dumbo, Peter Pan și Cartea Junglei

Disney a actualizat un avertisment cu privire la conținutul rasist din animațiile sale clasice. Astfel, atunci când sunt redate pe platforma de streaming Disney+, animațiile precum Dumbo, Peter Pan și Cartea Junglei, afișează un avertisment despre stereotipuri. „Acest program include descrieri negative și/ sau maltratare de persoane sau obiceiuri”, transmite bbc.com

Foto: GETTY

„Aceste stereotipuri erau greșite atunci și sunt greșite și acum” - se mai spune în avertisment.

Mesajul mai spune că, în locul eliminării conținutul, „vrem să recunoaștem că are un impact nociv, să învățăm din acest lucru și să lansăm o dezbatere pentru a crea împreună un viitor mai tolerant”.

Mesajul însoțește chiar și animația Pisicile Aristocrate, în care apare o pisică cu „chipul galben”, care cântă la pian cu bețișoare chinezești pentru mâncare și Peter Pan, unde nativii americani sunt menționați ca „piei roșii”. Doamna și Vagabondul, care include elemente considerate rasiste și stereotipuri culturale are, de asemenea, un avertisment.

Compania a introdus pentru prima dată un avertisment despre rasism în noiembrie anul trecut, însă acela a fost mult mai scurt: „Acest program este prezentat așa cum a fost creat inițial. Poate conține reprezentări culturale învechite”. Unele animații nu sunt disponibile pe Disney+ din cauza conținutului considerat rasist.

Și Warner Bros a introdus un avertisment similar în unele dintre desenele sale animate.


Pub