13:29:10 16.04.2024
Stiri

VIDEO // Năstase promite să scoată din IZOLARE R. Moldova: „Vom avea relații reciproc avantajoase cu Rusia, dar Andrei Năstase și echipa sa nu va sta niciodată în genunchi și nici în patru labe cum stă Igor Dodon”

Actualitate 17.10.2020 13:46 Vizualizări2099 Autor: Ziarul National
VIDEO // Năstase promite să scoată din IZOLARE R. Moldova: „Vom avea relații reciproc avantajoase cu Rusia, dar Andrei Năstase și echipa sa nu va sta niciodată în genunchi și nici în patru labe cum stă Igor Dodon”


Candidatul Platformei „DA” la funcția de președinte, Andrei Năstase, își propune să scoată din izolare R. Moldova, în condițiile în care Igor Dodon s-a preocupat în ultimii patru ani doar de relația cu Rusia și nu tot timpul în beneficiul cetățenilor.

„Din păcate, suntem într-o izolare evidentă. R. Moldova este izolată, iar Dodon și-a făcut o obișnuință să meargă la Moscova, așa cum merg eu în fiecare zi prin țară și discut cu oamenii, cum merg la București, Bruxelles, Londra, Roma sau altă parte. Din păcate, R. Moldova în ultimii patru ani, din cauza unei politici și unor activități diplomatice inexistente, este izolată iar din această cauză suferă oamenii”, a declarat politicianul în cadrul dezbaterilor electorale de la TVR Moldova.

În același context, candidatul Platformei „DA” la funcția de președinte susține că va pune în aplicare parteneriatul strategic cu România, SUA, dar și parteneriatul cu Uniunea Europeană. Năstase vrea relații bune și cu Rusia, doar că acestea să fie de pe poziții de egalitate.

„Voi scoate R. Moldova din izolare, voi pune în aplicare parteneriatul strategic cu România, parteneriatul strategic cu SUA, parteneriatul cu UE, cu care avem Acordul de Asociere. Vom avea relații bune cu vecinii noștri ucraineni, mai apoi cu belarușii și, bineînțeles, cu Rusia. Dar vom avea relații reciproc avantajoase, de pe principiul de egalitate, pentru că în fața Rusiei Andrei Năstase și echipa sa nu va sta niciodată nici în genunchi și nici în patru labe, așa cum stă Igor Dodon”, a punctat Andrei Năstase.

Sursa citată a mai adăugat că diplomaţia moldovenească trebuie să insiste constant în readucerea problemei transnistrene pe agenda Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Rusiei și a instituţiilor internaţionale de resort.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md