/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Adrenalină printre nori. Un stomatolog din Capitală și-a descoperit pasiunea pentru skydiving

missing
17 octombrie 2020, ora 20:37

Primele zile din săptămână are grijă de dantură și  zâmbetul  oamenilor, iar de miercuri, se aventurează  la aerodromul din Vadul lui Vodă. Este povestea lui Sergiu, bărbatul care are la activ  peste 2000 de salturi cu parașuta timp de 12 ani. Stomatolog de profesie, și- a descoperit pasiunea pentru skydiving dintr-o simplă încercare, care mai apoi s-a transformat  într-un hobby. Acum, Sergiu este și instructor pentru amatorii dornici de adrenalină la o înălțime de 3000 de metri.

Pentru Sergiu, pasiunea pentru  skydiving a apărut după ce un prieten, stomatolog și el de profesie, i-a propus să încerce un salt cu parașuta  pentru a-și învinge propriile temeri și pentru a trăi emoții dincolo de cuvinte.

SERGIU STOIANOV, STOMATOLOG-PARAȘUTIST: „Deci el mi-a propus să sar de la 3000 de metri cu instructorul, mie mi-a plăcut nespus de mult, eu am fost impresionat, am simțit un val așa de adrenalină, niște emoții de nedescris. Atunci pe timpul ăla eu căutam un hobby, pentru că deja mi-am găsit pasiunea ca lucru și voiam să-mi găsesc un hobby ca să-mi placă într-adevăr, să mă îndrăgostesc de el și când am făcut acest salt, băi am zis că uite, ăsta e hobby-ul meu”.

Între timp , bărbatul a îndrăgit atât de mult acest tip de sport, încât a decis să urmeze cursurile de instructor pentru a obține o licență de talie europeană.

SERGIU STOIANOV, STOMATOLOG-PARAȘUTIST: „Undeva peste 9 ani mi-am făcut o anumită cantitate de salturi, ceea ce mi-a permis mie să merg să fac niște studii în Slovacia, deci am luat un instructor foarte bun de talie internațională”.

Acum, Sergiu, la rândul lui, instruiește tinerii amatori de parașutism, fie pentru un singur salt sau în tandem pentru a dezvolta deprinderile necesare  skydivingului ca tip de sport.

SERGIU STOIANOV, STOMATOLOG-PARAȘUTIST: „Skydivingul, ultimii ani, mai ales anul acesta, el se dezvolta foarte, foarte rapid și chiar am învățat anul acesta undeva vreo 40 de studenți”.

Ca orice sport extrem, parașutismul nu se lasă fără peripeții. Stomatologul ne-a povestit că într-o zi s-a văzut aterizat în ograda unei bunicuțe.

SERGIU STOIANOV, STOMATOLOG-PARAȘUTIST: „A fost o dată, trebuia să aterizăm, să zicem, la un punct anumit și din cauză că norii erau foarte jos amplasați și eventual nu aveam posibilitatea să văd aerodromul și am aterizat într-o grădină la o bunicuță, care strângea niște curechi acolo. Și bunicuța a fost tare impresionată, băi, de unde s-au luat aceștia, s-a speriat un pic, și-a făcut cruce și tot normal”.

Alături de Sergiu, face salturi cu parașuta și Inna. Tânăra visa de mic copil să practice un sport extrem, iar acum, parașutismul i-a intrat în sânge. Astăzi am asistat la cea de-a 43- a săritură a fetei.

INNA JELEASCOVA, PICTORIȚĂ: „Mi-a fost, desigur, frică, primele salturi, mai ales când săream deja singură, la cursuri. Dar mi s-a primit cumva s-o înving. Înțelegi că faci un salt și gata deja, trebuie cumva să supraviețuiești”.

Eugen, este un alt tânăr împătimit al sporturilor extreme. El a  abandonat sfera IT-ului și s-a împrietenit cu norii. Tânărul este și parașutist și pilot de avion. Mai nou, în timpul salturilor acesta este cameramanul echipei care are grijă să surprindă cele mai frumoase trări experimentate  de amatori.

EVGHENI KRASOVSKI, PILOT DE AVION: „Eu mă bucur împreună cu ei, eu le simt fericirea, pentru că saltul cu parașuta împarte ziua în până la și după”.

Această tânără, de  exemplu, astăzi a sărit cu parașuta pentru prima dată. Fiindcă nu a mai avut o astfel de experiență, aceasta a fost însoțită de instructor.

„Așa super, nu-ți simți corpul la început, ai impresia că acuș mori. Pur și simplu zbori în beznă și te cuprinde așa o frică și apoi e super, sentimentul că cineva te ține, în genere super, nu se redă. Mâine din nou”.

Costul unui salt cu parașuta, în tandem cu instructorul, variază între 175 și 220 de euro. Doritorii de a sări singuri, trebuie să dețină licența obținută în urma cursurilor specializate, pentru care trebuie să scoată din buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 1200 de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram