image
Sursa foto: Jetpack Aviation

Bărbatul care zboară cu un jetpack printre avioane a reapărut, de data asta la 1.800 de metri înălțime

O persoană neidentificată a fost depistată zburând cu un jetpack în apropierea aeroportului internațional din Los Angeles (LAX), acesta fiind al doilea incident de acest tip petrecut în ultimele două luni, informează BBC.

Echipajul unei aeronave China Airlines a anunțat că a văzut miercuri ceea ce părea să fie o persoană cu un jetpack zburând la o altitudine de aproximativ 1.800 de metri, la nord de aeroportul LAX, potrivit Administrației Aeronautice Federale.

Biroul Federal de Investigații (FBI) anchetează acest incident, alături de cel petrecut în luna septembrie. Atunci, piloții a două aeronave au raportat prezența unui om cu un jetpack în apropierea aeroportului din Los Angeles, la o înălțime de peste 900 de metri.

Nu se știe în acest moment dacă incidentul de ieri a reprezentat un risc pentru aeronava China Airlines.

Un jetpack este un dispozitiv care se prinde de spate și propulsează un om prin aer cu ajutorul unui jet de lichid sau gaz. Cândva obiecte din cultura SF, aceste dispozitive au devenit realitate în ultimii ani.

Inventatorii din toată lumea au construit numeroase jetpack-uri în ultimii 10 ani, iar un bărbat din Brighton (Marea Britanie) a doborât recent recordul de viteză pentru un astfel de dispozitiv, atingând viteza de 137 km/oră, scrie digi24.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: