image
Sursa foto: Wikipedia

VIDEO // Un bărbat din satul Cojușna susține că este alungat din propria casă de asistenta medicală

A agonisit o viață, iar acum, la aproape 60 de ani este alungat din propria casă. Vasile Maxim din satul Cojușna, raionul Strășeni se plânge că a fost tras pe sfoară de asistenta medicală din localitate, care l-a lăsat pe drumuri. Elena Buga este acuzată că ar fi falsificat semnătura soției bărbatului, bolnavă de cancer, și și-ar fi scris gospodăria pe numele ei. La rândul său, asistenta medicală a refuzat să vină cu explicații.

Bărbatul spune că actele pe proprietatea ar fi dispărut în 2009, pe când soția era țintuită la pat, fiind în ultima etapă a bolii. A aflat că gospodăria nu îi mai aparține abia după moartea ei.

„Buga Elena avea acces în casă, pentru că îi făcea amorfe. A dat de documente și le-a luat."

Văzând că a rămas fără propria locuință, Vasile Maxim a început să-și caute dreptate.

"Expertiza a arătat că ea a primit amorfe și nu judeca capul.Cu forța au pus să semneze. Ei i-au luat mâna și au făcut o semnătură. Când am făcut expertiza, nu este semnătura ei", a declarat bărbatul.

Chiar și așa, Elena Buga, asistenta medicală din sat, i-ar fi propus să-i întoarcă gospodăria în schimbul a 33 de mii de euro.

"Dacă voi vreți să cumpărați casa se vinde cu 25 de mii de euro. Casa mea, eu trebuie să o cumpăr. Plus pământul opt mii de euro.O viață am trăit aici, am muncit, am făcut tot și acum am rămas pe drumuri, am rămas boschetar", se plânge bărbatul.

A ajuns și la judecată. Prima instanță i-a dat câștig de cauză, iar Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiției, l-au lăsat în pierdere.

Vecinii și alți locuitori ai satului, care au cunoscut-o pe femeie, spun că aceasta niciodată nu și-ar fi lăsat bărbatul sub cerul liber.

MARIA SAVCHEVICI, locuitoarea a satului Cojușna, raionul Strășeni: "A profitat de doamna cât era bolnavă și a semnat actele.Eu o știu pe Liuba, le știu familia. Ea niciodată nu putea să semneze actele ca să îl dea afară pe el."

VERA GONCEARUC, locuitoarea a satului Cojușna, raionul Strășeni: "Ea a fost bolnavă și el a avut grijă de ea. Acum să vină cineva și să îți zică ca într-o secundă să ieși afară."

Am găsit-o pe Elena Buga, dar aceasta s-a arătat deranjată de întrebări și a refuzat să ne vorbească. „Casa este scrisă pe mine și pe mine a fost scrisă. Care este problema? Hai lăsați comentariile astea", s-a arătat deranjată Elena Buga.

În schimb soțul asistentei medicale s-a arătat nemulțumit că am filmat-o.

"Voi credeți că totul vi se permite. Că nu aveți lege. Legea este pentru toți egală. Dar nu că voi ați fi jurnaliști.", a avertizat reporterul Sergiu Buga

Acum, Vasile Maxim se vede nevoit să solicite instanței reexaminarea dosarului în speranța că își va recăpăta drepturile asupra averii pe care a agonisit-o timp de o viață.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: