image
Sursa foto: MSMPS

Directorul regional OMS: „Avem nevoie de politici locale fără compromis, de limitarea adunărilor în masă a oamenilor”

„Situația epidemiologică în evoluție din Europa ridică mari îngrijorări: numărul zilnic de cazuri și spitalizări este în creștere, COVID-19 fiind cea de-a cincea cauză principală de deces, atingând nivelul de 1.000 de decese pe zi. Regiunea Europeană a înregistrat cea mai mare incidență săptămânală a cazurilor de COVID-19 de la începutul pandemiei, cu aproape 700.000 de cazuri raportate” , a declarat Hans Henri P. Kluge, directorul regional al Biroului Regional OMS pentru Europa în cadrul unei conferințe de presă, privind situația la pandemia COVID-19 din regiunea europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Oficialul a enunțat măsurile care trebuie bine direcționate și proporționate la pandemia COVID-19 la care trebuie să atragă atenția autoritățile regionale.

Măsurile se înăspresc în multe țări din Europa și aceasta este un lucru bun, deoarece sunt măsuri absolut necesare. Acestea sunt răspunsuri adecvate și necesare la ceea ce ne spun datele: transmiterea și sursele de infectare au loc pe cale habituală, acasă, și în locurile publice închise, precum și în comunitățile unde se respectă slab măsurile de protecție. În acest context, avem nevoie de politici locale fără compromis, care prevăd reguli mai riguroase de protecție personală și limitarea adunărilor în masă a oamenilor”, a declarat Hans Henri P. Kluge.

Măsurile propuse sunt răspunsuri la situația actuală și intenționează să anticipeze orice situație ce poate să se înrăutățească. Cu alte cuvinte, aceste măsuri au scopul de a ne da posibilitatea să ne pregătim și să aplatizăm curba epidemiologică. E nevoie de aceste măsuri pentru a salva vieți de la COVID-19 și pentru a nu supune riscului alte persoanele care suferă de alte maladii și din cauza declinului economic”, a mai subliniat oficialul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: