image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Dodon susține că de hramul capitalei au fost respectate „la maxim normele”; Pozele spun altceva

Președintele Igor Dodon consideră că evenimentele de Hramul capitalei au fost organizate „profesionist” și cu „respectarea la maxim” a normelor sanitare.

Asta în timp ce la inaugurarea sărbătorii, în fața Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, la care a fost prezent și Dodon, au venit sute de oameni, mulți dintre ei fără mască.

„Consider că toate evenimentele legate de Hramul capitalei au fost petrecute foarte bine, profesionist, cu respectarea la maxim a normelor din partea conducerii Primăriei. Imaginați-vă dacă nu avea să aibă loc niciun eveniment, credeți că avea să fie mai puțin lume pe străzi? Eu cred că era să fie la fel de multă lume pe străzi”, a declarat Dodon, solicitat să comenteze modul în care au fost organizate evenimentele de Ziua Orașului.

„În toate locurile unde au fost aceste mici concerte, eu am fost la toate, au fost 50 de scaune, la distanță, au fost asigurate măști pentru toți, au fost asigurați cu dezinfectanți. Eu cred că primarul general a făcut tot posibilul pentru a asigura respectarea normelor. Am văzut că unii fac declarații împotriva primarului general. Dacă nu făcea nimic, l-ar fi criticat că nu a făcut nimic. Eu cred că totul va fi bine, inclusiv în municipiul Chișinău”, a adăugat Dodon.

Imaginile din ziua Hramului capitalei au prins însă o altă realitate de care președintele nu a pomenit.

Bunăoară, la inaugurarea sărbătorii Hramului orașului din fața Catedralei Mitropolitane, acolo unde a fost prezent și șeful statului, oamenii s-au îmbulzit, mulți dintre ei nu aveau mască, iar de numărul maxim de 50 de persoane, permis de Comisia națională pentru sănătate publică, Primăria a uitat.

hramhram
hramhram

Și la spectacolele în aer liber, organizate de către primărie cu ocazia Hramului capitalei, la care și Igor Dodon și-a făcut prezența, nu s-au respectat normele sanitare, iar aceasta se poate vedea din imaginile sursprinse de fotograful Jurnal.md, Nadejda Roșcovanu.

Distanța socială dintre cei prezenți nu s-a respectat, cu toate că organizatorii au amplasat doar 49 de scaune. Nici măști nu a purtat toată lumea.

Igor Dodon, alături de soție, l-a acompania pe primarul Ion Ceban și familia sa, care a inaugurat aceste evenimente culturale. Cu excepția distanței sociale, liderii socialiști au respectat normele impuse pe timp de pandemie. Igor Dodon a purtat de data asta măscă.

Și zecile de angajați ai instituțiilor de forță: bodyguarzi, polițiști, carabinieri, care-i asigurau paza de la distanță președintelui, au respectat normele de protecție. Cei din pază s-au făcut invizibili printre mulțime, nu ca în alte cazuri, când nu lăsau nici măcar jurnaliștii să se apropie de Igor Dodon.

hramhram
Nadejda Roșcovanuhram
Nadejda Roșcovanuhram
Nadejda Roșcovanuhram
hram, Dodon Cebanhram, Dodon Ceban

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: