image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Iurie Bolboceanu a fost achitat: PG; Fapta fostului deputat nu întrunește elementele infracțiunii

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani s-a pronunțat astăzi în dosarul fostului deputat Iurie Bolboceanu, după ce procurorii au renunțat la învinuirea de „trădare de Patrie”, adusă acestuia în anul 2017 și au solicitat achitarea lui.

Prin urmare, magistrații au emis sentință de achitare din motiv că fapta fostului deputat nu întrunește elementele infracțiunii, se anunță în comunicat.

Respectiva cauză penală face parte din lista celor 38 de dosare politice, evaluate de către un grup de procurori, creat prin dispoziția Procurorului General, în februarie 2020. Emiterea dispoziției a survenit ca urmare a Declarațiilor și Raportului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care indica o listă de dosare cu suspiciuni de urmărire ilegală, abuzivă, selectivă și pe motive politice a unor persoane din Republica Moldova.

Amintim că Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) renunță la învinuirea de „trădare de Patrie”, adusă în anul 2017 fostului deputat Iurie Bolboceanu. Procurorii au prezentat Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, poziția lor de renunțare și au solicitat achitarea fostului deputat. Magistrații urmează să se pronunțe pe marginea acestui demers pe 16 octombrie 2020.

La faza de cercetare a probelor în instanța de judecată, PCCOCS a ajuns la concluzia că fapta ce i-a fost incriminată lui Iurie Bolboceanu nu întrunește elementele infracțiunii și și-a retras învinuirea.

Procuratura va continua să aplice toate căile legale de repunere în drepturi a persoanelor care au fost pe nedrept urmărite penal și judecate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: