image
Sursa foto: romaniatv.net

Condamnat în România, fostul deputat PSD Cristian Rizea este păzit la Chișinău de foştii bodyguarzi ai lui Plahotniuc

Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, condamnat în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare și care se află în prezent la Chişinău, este păzit de foștii bodyguarzi ai lui Vladimir Plahotniuc. Imaginile au fost publicate de postul de televiziune România TV.

Dat în urmărire internaţională, fostul deputat român Cristian Rizea a devenit vedetă de televiziune peste noapte. Condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, el a intrat în direct, marți, la un post de televiziune din România pentru a spune că este nevinovat, fără să îl deranjeze nicio autoritate din România sau Republica Moldova.

Aflat în centrul Chișinăului, Rizea a mărturisit în direct faptul că în 2017, în timp ce era judecat în România, a depus cerere pentru a obține pașaport pentru Republica Moldova. Ex-deputatul fugar ar fi obţinut cetăţenie moldovenească atât pentru el, cât şi pentru familia sa în condiţiile în care demersurile în obţinerea acestora „nu erau posibile fară sprijinul lui Plahotniuc, iar mai apoi al lui Dodon, fiind un aspect de notorietate faptul că este condamnat penal în România”, după cum scria Gândul.

La Chișinău, Rizea a păzit acum de foștii bodyguarzi ai lui Plahotniuc. În imagini se poate vedea Andrei Covali, una dintre „gorilele” din epoca de aur a lui Plahotniuc, transmite Romania TV.

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în 2019 la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. Ulterior, social-democratul a fost anunțat în urmărire internațională, dar între timp se refugiase în Republica Moldova. El a mărturisit că în 2017, în timp ce era judecat în România, a depus cerere pentru a obține cetățenia Republicii Moldova. Fostul deputat fugar ar fi obţinut cetăţenie moldovenească atât pentru el, cât şi pentru familia sa. Gândul scria că demersurile în obţinerea actelor „nu erau posibile fară sprijinul lui Plahotniuc, iar mai apoi al lui Igor Dodon”.

Cel din urmă a declarat azi că nu a semnat niciun decret în acest sens și că-i va retrage cetățenia lui Rizea dacă se va adeveri că a încălcat legea, doar că după alegeri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: