Vladimir Voronin: Doar de la Andrei Năstase am auzit până astăzi o propunere foarte bună de modificare a Constituției, în interesul cetățenilor

Fostul șef de stat, liderul comunist Vladimir Voronin spune că propunerea candidatului Andrei Năstase privind modificarea Constituției, astfel încât statul să fie obligat să asigure venituri cetățenilor nu mai mici decât minimul de existență este una foarte bună. „Până astăzi eu am auzit doar de la Năstase ceva propuneri legate de modificarea Constituției și sunt foarte bune”, a subliniat Voronin la emisiunea „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Foto: UNIMEDIA

„Până astăzi eu am auzit doar de la Năstase ceva propuneri legate de modificarea Constituției. Articolul 41 din Constituție care vorbește că statul e obligat să asigure fiecărui cetățean un venit nu mai mic decât minimul de existență. Iată bravo face omul. Asta am vrut să subliniez”, a declarat Vladimir Voronin.

Liderul Platformei DA pledează pentru modificarea Constituției, astfel încât statul să fie obligat de Legea Supremă să asigure cetățenii cu salarii și pensii ce nu vor fi mai mici de minimul de existență.

Potrivit, Constituției statul este obligat să ia măsuri pentru ca orice om să aibă un nivel de trai decent, care să-i asigure sănătatea şi bunăstarea lui şi a familiei, cuprinzând hrana, îmbrăcămintea, locuinţa, îngrijirea medicală, precum şi serviciile sociale necesare.

„În completarea acestor dispoziții, pentru a nu permite nimănui, nici unei guvernări, niciunui prim-ministru sau președinte să interpreteze după bunul lor plac Constituția, urmează a fi introdusă în textul Constituției obligația statului de a asigura că nici un salariu sau pensie să nu fie mai mici decât minimul de existență, stabilit în conformitate cu legislația, care astăzi, conform datelor Biroului Național de Statistica depășește suma de 2000 lei, iar în realitate este mult mai are. Pentru unii guvernanți, o masa plătită într-o singură zi la restaurant depășește o pensie lunară de-a părinților noștri”, a declarat Andrei Năstase


Pub