Satiricus, în floarea vârstei. Teatrul „ I.L. Caragiale”, împlinește 30 de ani de activitate

Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” sărbătorește astăzi, începând cu ora 18.30, cea de-a 30-a aniversare de la fondarea instituției, scrie moldpres.md.

Foto: https://satiricus.md/

Potrivit directorului instituției, Alexandru Grecu, cu această ocazie, va fi inaugurată „Aleea celebrităților Satiricus”. În fața sediului teatrului vor fi aplicate în pavaj STELE ale neuitaților maeștri ai scenei Mihai Curagău, Artist al Poporului, Valeriu Cazacu, Artist al Poporului, Ion Popescu, Maestru în Artă, Vasile Tăbârță, Artist Emerit și Victor Tanmoșan, Maestru în Artă. ”Astfel, Teatrul Național ”Satiricus” își încununează periplul artistic de trei decenii cu realizări demne de principiile și scopurile pe care și le-a propus, de a fi un teatru de valoare, dar și un teatru de rezistență în fața tuturor intemperiilor: sociale, economice, politice etc.”, a menționat Alexandru Grecu.

Va fi lansat și filmul documentar „Trei decenii cu Satiricus”. Pe 16 octombrie 1990, a fost emisă Dispoziția Guvernului Republicii Moldova nr. 295-d, prin care se inaugura Teatrul Municipal ”Satiricus” în baza trupei de comedie ”Satiricus” a Filarmonicii de Stat.

Teatrul „Satiricus I.L. Caragiale” a fost conceput și constituit ca teatru de satiră primul de acest fel în Republica Moldova.


Pub