Cinci deputați Pro-Moldova au anunțat că o susțin pe Violeta Ivanov la prezidențiale. Vezi motivele invocate și reacția lui Andrian Candu

Deputata Pro-Moldova Ruxanda Glavan a anunțat, astăzi, că o susține pe Violeta Ivanov, candidata Partidului Șor pentru funcția de șef al statului, la alegerile prezidențiale preconizate pentru 1 noiembrie. Asta după ce alți 4 deputați, Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc, Gheorghe Brașovschi și Corneliu Padnevici, au anunțat public același lucru, zilele trecute.

Foto: Facebook/Violeta Ivanov

Până astăzi, 5 deputați Pro-Moldova și-au exprimat susținerea față de Violeta Ivanov la scrutinul prezidențial.

Primul și-a anunțat intenția parlamentarul Grigore Repeșciuc, pe 14 octombrie. Potrivit acestuia, Violeta Ivanov „este un politician bine pregătit şi cumpătat. Are un mesaj bine calculat şi gândit. A deţinut mai multe funcţii publice, în care s-a afirmat ca un bun profesionist şi specialist competent. Este omul care se potriveşte la funcţia de şef de stat, pentru că înţelege şi ştie ce are de făcut”.

Consider că PRO MOLDOVA a avut cel mai bun canditat la prezidențiale. Andrian Candu a fost eliminat din cursa...

Publicată de Grigore Repesciuc pe Miercuri, 14 octombrie 2020

La scurt timp, același mesaj a fost transmis și de către deputatul Corneliu Padnevici. „În această campanie electorală am ajuns în situația să fac alegerea cui să ofer votul meu. În condițiile în care guvernarea a călcat în picioare expresia voinței a mii de oameni și l-a eliminat ilegal pe Andrian Candu, candidatul Partidului PRO MOLDOVA din cursa prezidențială, trebuie să aleg dintre concurenții rămași. Opțiunea mea este pentru candidatul pe care îl cunosc personal, de capacitățile căruia sunt sigur și am avut ocazia să mă conving de faptul că pune preț pe fapte”, a menționat acesta.

În această campanie electorală am ajuns în situația să fac alegerea cui să ofer votul meu. În condițiile în care...

Publicată de Corneliu Padnevici pe Miercuri, 14 octombrie 2020

În aceeași zi, și parlamentarul Gheorghe Brașovschi a anunțat că o va susține pe Violeta Ivanov la prezidențiale: „O cunosc pe dna Violeta Ivanov de mai mult timp. În condițiile în care nu avem propriul candidat ar fi păcat ca voturile alegătorilor de bună credință să fie irosite”.

O cunosc pe dna Violeta Ivanov de mai mult timp. Am fost colegi si am lucrat cot la cot pentru a face lucruri bune...

Publicată de Gheorghe Brasovschi pe Miercuri, 14 octombrie 2020

Ieri, și deputatul Sergiu Sîrbu a anunțat public despre faptul că își va da votul pentru Violeta Ivanov, răspunzând la apelul acesteia, care a solicitat susținerea partidelor ce nu au candidați: „Mă expun exclusiv din nume propriu, ca simplu cetățean.

- Cu regret nu avem candidatul nostru, exclus ilegal din cursă; - Doar Violeta Ivanov a solicitat deschis susținere; - Restul candidaților nu doar că nici nu cer susținere, dar chiar se feresc de noi; - Violeta Ivanov cu colegii au fost unicii care au sărit, solidari, în lupta cu SPP atunci când ziua amiaza mare a fost sechestrat un deputat din Parlament; - O cunosc personal pe Violeta Ivanov mai bine de 11 ani, am făcut împreună lucruri bune și o respect ca un bun profesionist”.

Stimați prieteni, Această campanie electorală abundă de tot felul de declarații, promisiuni și poziționări. Mai nou, au...

Publicată de Sîrbu Sergiu pe Joi, 15 octombrie 2020

Astăzi, și deputata Ruxanda Glavan a anunțat că a decis să o susțină pe candidata Partidului Șor la prezidențiale „Partidul din care fac parte a rămas fără candidat, în urma abuzurilor admise de CEC. Respectiv, nu facem campanie pentru nimeni. Dar am dreptul la opinie și la un vot, ca fiecare cetățean.

Candidații de pe dreapta, pe lângă lipsa vizibilă de unitate, continuă să manifeste dezinteres față de votul meu și al colegilor mei. Singura care mi-a cerut susținerea publică este fosta colegă, Violeta Ivanov. Am fost colege și știu cât de verticală poate fi în fața deciziilor cu care nu rezonează. În afară de asta, e un bun specialist în probleme de mediu, un politician cu viziune și cu rezultate concrete. Moldova are nevoie de un președinte pregătit pentru această funcție, dar și de un om care să poată consolida societatea și eu cred că dânsa ar putea face acest lucru.

Lăsând la o parte orice speculație sau teorie a conspirației, care nu își au locul în decizia mea, făcând abstracție de la oricare partid politic, votul în aceste alegeri îl voi acorda persoanei care întrunește calitățile personale și profesionale pentru un Președinte de țară, dar și evident, omul care îmi cere acest vot și care îmi cere sprijinul”, a menționat Ruxanda Glavan.

Alegerile din 1 noiembrie nu sunt doar un exercițiu electoral, ci și un test de personalitate pentru candidați, combinat...

Publicată de Ruxanda Glavan pe Vineri, 16 octombrie 2020

Liderul Pro-Moldova, Andrian Candu, a venit cu o reacție în urma anunțurilor făcute de colegii de partid. „Astăzi, nu există o decizie a PRO MOLDOVA față de susținerea, inclusiv la nivel de organizații teritoriale, a unui candidat. Singura decizie univocă legată de această campanie este lupta împotriva lui Igor Dodon, care a devalorizat mandatul de președinte și încearcă să preia controlul asupra tuturor instituțiilor statului. Dar, înainte să-i încurajăm pe susținătorii noștri să voteze pentru un candidat sau altul, vrem să vedem dacă cei înscriși în cursa electorală promit doar sau, poate, cu adevărat le pasă și vor să schimbe lucrurile.

După mai multe mesaje și interpretări, vreau să aduc claritate. Astăzi, nu există o decizie a PRO MOLDOVA față de...

Publicată de Andrian Candu pe Vineri, 16 octombrie 2020

Amintim că acum 3 zile, Violeta Ivanov a îndeamnat partidele fără candidați să o susțină la prezidențiale.


Pub