Medică din secția Covid-19: „Începând din luna aprilie am impresia ca nu mai trăiesc”

În cel de-al doilea episod din podcastul „Cealaltă Pandemie” vorbim despre cauzele care duc la stigmatizare.

De această dată poți asculta povestea unei doctore care conduce o secție de bolnavi de coronavirus din nordul țării:

„Eu tot așa stau la mănăstire, mai departe. Fiica mea este medic rezident la Spitalul Republican, cu fiica nu m-am văzut din luna aprilie. Soțul vine și ne vedem, la distanță de 2-3 metri, cu mască. Mămica tot n-am fost la dansa din aprilie, tot pe internet, pe messenger, pe viber. Cu prietenii nici nu mai știu când ne-am văzut”.

Despre stigmatizare infecționista Aliona Botnari spune că cel mai grav a fost la început, iar acum, odată cu frica de coronavirus, s-a diminuat și nivelul de stigmatizare din cauza acestuia. 

În cadrul acestui episod mai vorbim și cu sociologul Lilian Negură, despre cum schimbările la nivel social ne fac mai puțin toleranți, dar și despre știrile false și teoriile conspirației.

Ascultă întregul episod aici:

Episodul I al podcastului „Cealaltă pandemie” îl poți asculta aici:

Episoadele mai pot fi ascultate pe anchor.fm, Spotify și alte platforme de distribuție.

Am absolvit Facultatea de Jurnalism la Iași și am acumulat o experiență de peste 10 ani în presa scrisă, televiziune, podcasting și presă online. Am lucrat și în domeniul jurnalismului financiar, comunicării guvernamentale și corporative. Îmi împart viața între Spania și Moldova și cred că scrisul are puterea de a schimba lumea.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.