Nume
Parola
Vizualizări: 1572
Ion Bîzu, primar de Cârpești, Cantemir: „Oare cât timp vom mai încălca angajamentele pe care ni le-am asumat în fața partenerilor statului nostru?”
16 Octombrie 2020 — Ion Bîzu, primarul de Cârpești, Cantemir a dezmințit ideea promovată de unii inițiatori ai plafonării taxelor locale că autoritățile locale din sate nu vor fi afectate de modificările propuse pentru anul 2021 la politica fiscală.

„Există această percepție că bugetele satelor, comunelor nu vor fi afectate de modificările propuse. Vă spun cu certitudine că aceasta este o opinie greșită”, a declarat președintele filialei CALM din Cantemir în cadrul ședinței Consiliului de Administrare al CALM.

„De rezultatele implementării proiectelor de către autoritățile locale, inclusiv cu ajutorul taxelor agenților economici locali, beneficiază, în primul rând, oamenii care desfășoară anumite afaceri în comunitățile locale”, a fost de părere alesul local.

În contextul inițiativei Ministerului Finanțelor de a plafona/exclude anumite taxe locale, Ion Bîzu a amintit și despre angajamentele asumate de către Republica Moldova în fața partenerilor europeni în domeniul consolidării autonomiei locale. „Oare cât timp se vor mai încălca toate aceste angajamente și oare când se va renunța la implicarea în treburile autorităților locale”, a întrebat edilul la al șaselea mandat.

Amintim că proiectul politicii fiscale și vamale elaborat de Ministerul Finanțelor pentru anul 2021 încalcă prevederile Constituției, ale legislației privind administrația publică locală, dar și a Cartei Europene a autonomiei locale.

Ana Moraru, Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă