06:16:48 19.04.2024
Stiri

Anunţ: Cei care au această vârstă nu vor primi vaccinul anti-COVID

Actualitate 16.10.2020 07:30 Vizualizări3383 Autor: Ziarul National
Anunţ: Cei care au această vârstă nu vor primi vaccinul anti-COVID


Tinerii sănătoși ar putea fi nevoiți să aștepte până în 2022 pentru a fi vaccinați împotriva coronavirusului, potrivit unui reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, care susține că lucrătorii din domeniul sănătății și cei cu riscuri mai mari vor fi prioritizați în ceea ce privește vaccinarea.

Soumya Swaminathan a indicat faptul că, în ciuda numeroaselor studii clinice, vaccinările rapide și în masă sunt improbabile, în timp ce însă se lucrează la lista persoanelor care vor primi cu prioritate vaccinul anticoronavirus odată ce se va afla care dintre ele este cel mai sigur, transmite Guardian.

„Cei mai mulți oameni sunt de acord, începând cu lucrătorii din domeniul sănătății și cu cei din prima linie, dar chiar și acolo, trebuie să definiți care dintre aceștia prezintă cel mai mare risc și apoi persoanele în vârstă și așa mai departe”, a explicat Swaminathan, transmite gandul.info.

„Vor exista o mulțime de îndrumări, dar cred că o persoană obișnuită, un tânăr sănătos, ar trebui să aștepte până în 2022 pentru a obține un vaccin”, a mai anunțat aceasta.

Swaminathan speră că va exista cel puțin un vaccin eficient până în 2021, dar va fi disponibil doar în „cantități limitate”.

Studiile pe două posibile vaccinuri, din studiul Johnson & Johnson și al AstraZeneca din SUA, au fost întrerupte din motive de siguranță.

Swaminathan a avertizat, de asemenea, împotriva satisfacției cu privire la rata mortalității virusului, spunând că odată cu creșterea numărului de cazuri, mortalitatea va crește, de asemenea.

„Creșterea mortalității rămâne întotdeauna în urmă cu creșterea numărului de cazuri cu câteva săptămâni. Nu ar trebui să ne mulțumim cu faptul că ratele de deces scad”, a mai punctat expertul OMS.

La nivel global, au fost raportate aproximativ 38,4 milioane de ifnectări cu SARS-CoV-2 iar în jur de 1,09 milioane de persoane diagnoticate cu boala COVID-19 au decedat.

„Oamenii tind să creadă că pe 1 ianuarie sau pe 1 aprilie vor lua vaccinul, iar apoi lucrurile vor reveni la normal. Nu va funcţiona aşa”, a mai avertizat Soumya Swaminathan.

OMS avertizează că decesele la nivel mondial ar putea ajunge la două milioane înainte de utilizarea pe scară largă a vaccinului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că decesele la nivel mondial ar putea atinge două milioane înainte de utilizarea pe scară largă a vaccinului.

Numărul global al deceselor cauzate de coronavirus ar putea atinge două milioane înainte ca un vaccin eficient să fie utilizat pe scară largă, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Mike Ryan, directorul OMS pentru situaţii de urgenţă, a declarat că cifra ar putea fi chiar mai mare fără un efort internaţional comun.

Implementarea tuturor alternativelor precum testarea, monitorizarea, carantina, izolarea, distanţarea socială, purtarea măştilor şi spălarea mâinilor sunt o necesitate în lupta contra virusului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md