Universitatea Tehnică a Moldovei începe o colaborare cu Asociația Consultanților în Afaceri

utm

În data de 15 octombrie 2020, a fost organizată o prezentare publică în regim online pe tema „Antreprenorialul în serviciile de consulting”, destinată studenților programelor „Business și administrare”, „Contabilitate”, „Marketing și logistică” din cadrul Facultății Inginerie Economică și Business, UTM.

Speakerul de onoare – Anatolie PALADE, președintele Asociației Consultanților în Afaceri (ACA), director companie de consultanță ProConsulting SRL, expert în investiții, planificare financiară și management strategic, a acceptat invitația conf. univ., dr. Ala OBERȘT de a contribui la educarea tinerei generații prin examinarea domeniului de consulting, inclusiv a provocărilor, dar și a oportunităților acestei activități elitare. La eveniment au participat opt cadre didactice și peste 60 de studenți, transmite utm.md.

În prezentarea sa, Anatolie PALADE s-a referit în special la esența ocupației de consultant în afaceri, rolul și importanța serviciilor de consultanță pentru economia țării. D-sa a oglindit rezultatele primului studiu realizat pentru PIAȚA DE CONSULTANȚĂ ÎN MANAGEMENT DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎN PERIOADA 2019-2020. Potrivit rezultatelor studiului, în Republica Moldova, la finalul anului 2019, erau active circa 550 de firme de consultanță în management, cu un număr total de circa 1 720 de angajați, a căror cifră de afaceri totală însumează circa 29,7 milioane de euro.

Prezentarea a culminat cu un șir de concluzii pertinente.

1. Consultanta este un screening al mediului antreprenorial, astfel fiind determinate cele mai importante probleme, dar și oportunități pentru întreprinderi.

2. Schimbările în mediul economic au o dinamică în creștere, astfel este important de realizat principiul lifelong learning.

3. Există oportunități pentru asigurarea unui trai decent și în Republica Moldova, fără ca tinerii să plece peste hotare. În domeniul consultingului sunt salarii competitive (potrivit studiului realizat, onorariul variază de la 50 la 300 de euro per zi).

4. Pentru practicarea activității de consultanță sunt necesare nu doar studii specializate, dar și complimentare: competențe IT, cunoașterea limbilor străine, dezvoltarea inteligenței emoționale.

La finalul prezentării, studenții și profesorii UTM au fost invitați să colaboreze cu compania de consultanță ProConsulting SRL, fapt ce ar contribui la formarea unor competențe suplimentare în cadrul procesului educațional și ar culmina cu o ofertă avantajoasă privind angajarea studenților UTM.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente