image
Sursa foto: dreamstime.com

Franța revine la starea de urgență și impune carantina nocturnă

În Franța s-a terminat viața nocturnă. Emmanuel Macron a anunțat că republica se confruntă cu o creștere accentuată a epidemiei și intră din nou în stare de urgență sanitară, începând cu 17 octombrie. Sunt vizate mai multe orașe mari, inclusiv Parisul. Cei care încalcă restricțiile vor plăti o amendă de 135 de euro.

„Carantina va dura patru săptămâni și vom merge la Parlament pentru a o prelungi până la 1 decembrie. Șase săptămâni este timpul care ni se pare util”, a declarat Emmanuel Macron, președintele Franței.

În practică, restaurantele, barurile, teatrele și cinematografele vor trebui, prin urmare, să se închidă la 21:00.

„Bineînțeles că vor exista consecințe economice pentru aceste sectoare. Odată cu noile măsuri, restaurantele se vor închide la ora 21:00. Pentru angajați și angajatori, șomajul va fi reactivat în sferele HoReCa, turism, evenimente, domeniul cultural și sport”, a precizat Macron.

După un prim val, care a ucis 30 de mii de oameni în primăvară, Franța se confruntă cu o creștere accentuată a epidemiei.

„Pericolul acestui virus poate dura până în vara anului 2021, toate datele ne arată clar. Dacă nu vrem să impunem și să relaxăm aceste măsuri de nenumărate ori, trebuie să le respectăm cu seriozitate pentru a combate virusul”, a mai atenționat președintele Franței.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: