(video) Premierul Ion Chicu, în vizită de lucru la Nisporeni: Care sunt principalele probleme identificate în localitatea din lunca Prutului

Probleme de infrastructură, apeduct și canalizare, dar în special cea a aprovizionării cu apă a localității Nisporeni, identificate de premierul Ion Chicu, aflat într-o vizită de lucru în această localitate.

Foto: UNIMEDIA

„Sunt multe probleme în ceea ce privește starea drumurilor, apeduct, aprovizionare cu apă. În toate raionaele situate în lunca Prutului problema aprovizionării cu apă este cea mai stringentă și Nisporeniul nu este o excepție, din păcate. Problema școlilor- suntem într-o localitate cu școli mici și am spus că este necesar ca să asigurăm funcționalitatea acestor instituții educaționale. Vom merge și la un spital pentru care urmează să fie alocați bani pentru investiții ”, a declarat Ion Chicu.

O parte din problemele identificate urmează a fi discutate în cadrul ședinței cu primarii din localități, dar și în cadrul ședinței Guvernului.

„Marțea viitoare am invitat toți primarii din localitățile vizate la Guvern și bineînțeles, la care vor participa și colegii mei din instituțiile vizate din Executiv pentru ca să ne facem un plan clar cum mergem. Aici sunt mai multe proiecte după cum au fost inițiate, inclusiv și acel proiect comun cu partea română. Din câte înțeleg, o parte din sate vor fi conectate la acel apeduct care îl construim în Hîncești, la care deja 12 sate vor fi conectate în timpul apropiat. Sunt multe întrebări legate de canalizare. Multe localități mari care nici nu au nimic din acest element, acest subiect tot îl vom discuta marți. La capitolul drumuri, și aici este situația ca și în toată țara, necesitățile sunt foarte mari”, susține premierul Republicii Moldova.

„Soluția este de investit masiv în infrastructură, care este și principala prioritate a Guvernului actual”, a conchis Ion Chicu.


Pub