Patinaj artistic: Ediţia 2020 a Grand Prix-ului Skate Canada, anulată din cauza pandemiei Covid-19

Ediţia 2020 a Grand Prix-ului de patinaj artistic Skate Canada, prevăzut în zilele de 30 şi 31 octombrie, a fost anulat din cauza noului coronavirus, au anunţat organizatorii competiţiei, citaţi de AFP, citează Agerpres.

Foto: Agerpres

Federaţia canadiană de patinaj artistic a consultat responsabilii politici la nivel municipal şi regional, înainte de a lua decizia de anulare a evenimentului care urma să se dispute fără spectatori cu scopul de a nu pune sub risc sănătatea şi siguranţa patinatorilor, oficialilor şi voluntarilor.

„Din cauza evoluţiei constante a restricţiilor din toate ţările şi a stării de urgenţă sanitară în punctele calde din Ontario, inclusiv Ottawa, a devenit evident că nu mai era posibil organizarea acestui concurs. Vom continua însă tradiţia Internaţionalelor de patinaj ale Canadei în 2021”, a declarat Debra Armstrong, director general al Skate Canada.

Concursul canadian era unul dintre cele şase Grand Prix-uri ale Uniunii internaţional de patinaj (ISU), iar sezonul 2020/2021 va debuta cu Skate America la Las Vegas, între 23 şi 25 octombrie.


Pub