Angelina Jolie va lansa o carte despre apărarea drepturilor, pentru copii și adolescenți

Angelina Jolie s-a hotărât să scrie o carte, concepută pentru a învățata copii și adolescenții să-și apere drepturile. Actrița, împreună cu renumita expertă în drepturile copilului Geraldine van Buuren și organizația pentru drepturile omului Amnesty International, au început să lucreze la o carte pentru generația tânără.

Foto: Unimedia

Cartea este concepută pentru a învăța copiii și adolescenții să-și apere drepturile. Potrivit actriței, ideea de a lansa cartea i-a venit pe fondul protestelor frecvente, la care tinerii participă adesea.

„Avem tineri gata să lupte. Dar mulți adolescenți suferă de dezinformări din partea adulților, de ignoranța drepturilor lor și de faptul că nu știu cum să le folosească, să le aplice în țară și în circumstanțele în care se află. Trebuie să le oferim instrumentele pentru a lupta și pentru a le da putere”, a spus Angelina Jolie.

Cartea, intitulată Know Your Rights (And Claim Them), (t.r. „Cunoaște-ți drepturile (și revendică-le)”, este destinată copiilor de 13 ani și mai mult. Aceasta clarifică clauzele Convenției ONU privind drepturile copilului, precum și detalii despre drepturile omului legate de libertatea de exprimare, egalitatea de gen și rasială, sănătatea, clima și mediul.

Cartea va fi publicată în Marea Britanie în septembrie 2021. Andersen Press promite că Know Your Rights va fi lansată și în alte țări ale lumii, transmite glamour.ru.


Pub