Premieră: Dacia a prezentat noul Spring, primul său model 100% electric

Dacia a dezvăluit astă seară multaşteptatul, primul său model cu propulsie electrică, Spring, informează PiataAuto.md. Şi aşa cum Dacia a reuşit să revoluţioneze lumea automobilelor bugetare, oferind nu doar preţ mic, dar şi calitate şi fiabilitate exemplară, acum toată lumea aşteaptă o revoluţie similară de la Dacia pe tărâmul maşinilor electrice.

Foto: PiataAuto.md

Noul model are un aspect de SUV compact, dar nu se declară decât un automobil urban cu gardă la sol ceva mai mare şi mai practică. La interior, planşa bord are un sistem multimedia modern, or, când vorbim de o maşină electrică, acesta e şi mai important. Cei de la Dacia s-au asigurat de toate compatibilităţile moderne, sistemul beneficiind până şi de recunoaştere vocală.

Aşadar să trecem la cei mai importanţi parametri: ce autonomie are noua Dacia Spring? În versiunea sa standard, noul model electric românesc promite 225 km autonomie în ciclu mixt, conform standardului WLTP. În mediul unui oraş, însă, autonomia promisă e de tocmai 295 km!

Mai multe detalii tehnice despre puterea motorului electric, vitreza maximă pe care o va putea dezvolta Spring, capacitatea bateriei și cât va dura încărcarea ei - găsiți în știrea detailată de pe PiataAuto.md.


Pub