08:30:55 29.03.2024
Stiri

MAEIE solicită SPRIJINUL României în facilitarea achiziționării dozelor de vaccin împotriva COVID-19. Despre ce au mai discutat Ambasadorul Ioniță cu ministrul Țulea

Actualitate 15.10.2020 13:29 Vizualizări1548 Autor: Ziarul National
MAEIE solicită SPRIJINUL României în facilitarea achiziționării dozelor de vaccin împotriva COVID-19. Despre ce au mai discutat Ambasadorul Ioniță cu ministrul Țulea


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Oleg Țulea, a cerut sprijinul României pentru achiziționarea de către R. Moldova a vaccinului împotriva COVID – 19. Acest apel a fost făcut astăzi, în cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, ministrul Oleg Țulea a reiterat interesul de a impulsiona dialogul politic și de a extinde cooperarea sectorială moldo-română în conformitate cu prioritățile convenite în cadrul consultărilor interministeriale la nivel de secretar de stat, care au avut loc la București pe data de 17 august curent.

Citește și: VIDEO // Dodon vrea să aducă cu tot dinadinsul „Sputnik-V” în R. Moldova: „Jertfa” șefului statului: „Sunt gata să RISC și cu sănătatea, doar ca acest vaccin să ajungă mai repede în R. Moldova”

„Având în vedere procesele electorale din R. Moldova și România, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii despre unele aspecte ce țin de organizarea secțiilor de votare pentru conaționalii care locuiesc pe teritoriul ambelor state”, arată sursa citată.

Oficialii au pus în discuție și modalitățile de aprofundare a cooperării bilaterale pe dimensiunea combaterii răspândirii pandemiei. În context, a fost solicitat sprijinul României în facilitarea achiziționării unor doze de vaccin împotriva COVID-19.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a vizat colaborarea în cadrul formatelor regionale și multilaterale, inclusiv sprijinul reciproc al candidaturilor naționale în cadrul organizațiilor internaționale, se mai arată în comunicatul MAEIE.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md