08:40:20 25.04.2024
Stiri

Unul dintre profesorii turci de la „Orizont”, expulzat ILEGAL de SIS în Turcia, a fost ELIBERAT. Acesta fusese condamnat la ȘASE ani și jumătate de închisoare

Actualitate 15.10.2020 14:06 Vizualizări1780 Autor: Ziarul National
Unul dintre profesorii turci de la „Orizont”, expulzat ILEGAL de SIS în Turcia, a fost ELIBERAT. Acesta fusese condamnat la ȘASE ani și jumătate de închisoare


Unul dintre cei șapte profesori turci expulzați ilegal din R. Moldova pe 6 septembrie 2018 în Turcia a fost eliberat astăzi din detenție.

Directorul filialei Durlești a rețelei de licee „Orizont”, Hasan Baris, anunță că din închisoare a fost eliberat Hüseyin Bayraktar, condamnat la șase ani și jumătate de închisoare de către autoritățile din Turcia.

Hasan Baris a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că Hüseyin Bayraktar și-a ispășit o treime din termenul de detenție și, drept urmare, a solicitat eliberarea sa din închisoare, așa cum prevede legislația din Turcia.

„Sper că în curând vor fi eliberați și ceilalți colegi”, a precizat Baris.

CITIȚI și Dosarul profesorilor de la „Orizont”: Fostul director al SIS, Vasile Botnari, a SCĂPAT de pușcărie. „Cel ce a distrus șapte familii e acasă, în libertate, bucurându-se de viață”

De menționat că în detenție mai rămân șase profesori, care pe 6 septembrie 2018 au fost ridicați din stradă sau de la casele lor, iar peste câteva ore erau deja într-un charter închiriat de SIS și predați autorităților din Turcia.

Ulterior, R. Moldova a fost condamnată la CtEDO, iar fostul director al SIS, Vasile Botnari, care și-a asumat întreaga vină, a scăpat doar cu o amendă și a restituit prejudiciile în sumă de 125 de mii de euro pe care le-a plătit statul R. Moldova familiilor profesorilor deportați ilegal.

La ora actuală, în penitenciarele din Turcia rămân:

Feridun Tufecchi, fost director al filialei din Ceadâr-Lunga a rețelei de licee „Orizont” - condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare.

Sedat Hasan Karacaoğlu, director general adjunct al rețelei de licee „Orizont” – condamnat la opt ani și trei luni de închisoare.

Yasin Özdil, directorul Departamentului relații cu publicul al rețelei de licee „Orizont” - condamnat la 12 ani de închisoare.

Riza Dogan, directorul filialei din Durlești al rețelei de licee „Orizont” - condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare.

Müjdat Çelebi, directorul financiar al rețelei de licee „Orizont” - condamnat la nouă ani de închisoare.

Sarkis Airi, profesor la rețeaua de licee „Orizont” – condamnat la șase ani de închisoare.







Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md