21:46:55 23.04.2024
Stiri

Lavrov acuză SUA de imixtiune în procesul ELECTORAL din R. Moldova. Replica unui DEPUTAT: „Cumva armata americană se află ILEGAL pe teritoriul nostru? Cumva serviciile secrete americane au împânzit R. Moldova?”

Actualitate 15.10.2020 14:59 Vizualizări2027 Autor: Ziarul National
Lavrov acuză SUA de imixtiune în procesul ELECTORAL din R. Moldova. Replica unui DEPUTAT: „Cumva armata americană se află ILEGAL pe teritoriul nostru? Cumva serviciile secrete americane au împânzit R. Moldova?” Facebook


Ministrul Afacerilor Externe din Federația Rusă, Serghei Lavrov, acuză SUA de imixtiune în procesul electoral din R. Moldova și critică declarațiile Ambasadorului Dereck J. Hogan, care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu votul alegătorilor din stânga Nistrului la prezidențialele, solicitând autorităților moldovenești să asigure alegeri libere și corecte.

Lavrov a precizat că Federația Rusă urmărește cu atenție situația din statele vecine și partenere, dar nu își permite să se comporte în raport cu ele așa cum și-ar permite americanii. Lavrov a numit acest gen de comportament „brutal, nepoliticos și impardonabil”.

Deputatul Iurie Reniță i-a „mulțumit” ministrului rus pentru „grija de frate mai mare” pe care o poartă R. Moldova și îl întreabă ale cui trupe militare staționează ilegal pe teritoriul republicii noastre.

„Serghei Viktorovici Lavrov și-a exprimat tranșant nemulțumirea vis-à-vis de implicarea Ambasadorului american la Chișinău în treburile interne ale R. Moldova. Evident că-i „mulțumim din tot sufletul” pentru „grija părintească, pe care doar un frate mai mare ar putea să ne-o poarte”, dar am dori și noi, în același spirit tovărășesc, să-l întrebăm următoarele: cumva armata americană se află ilegal pe teritoriul nostru în flagrantă contradicție cu prevederile Constituției și a dreptului internațional?

Cumva serviciile secrete americane au împânzit R. Moldova și sunt infiltrare în toate instituțiile statului nostru, iar una dintre acestea, Președinția, este total subordonată Kremlinului? Cumva „rapoartele săptămânale” ale lui Igor Dodon trimise la Kremlin lui Vladimir Putin au ajuns atât de repede și la Serghei Viktorovici? Cumva Ambasada SUA de la Chișinău i-a oferit cazare zile întregi lui Dodon în luna iunie 2019 de frica Procuraturii și a lui Plahotniuc și nu cea a Federației Ruse?

Cumva miliardele rusești mențin existența statului cu cea mai „echilibrată politică externă” și cu neutralitate permanentă, dar cu trupe rusești de ocupație, și nu generoasa asistență financiară din partea SUA și a UE? Serghei Viktorovici, cumva vă mistuie nostalgia după un nou „alians” dintre blocul ACUM și socialiștii lui Dodon? Câtă grijă frățească, câtă generozitate tovărășească și niciun pic de ingerință în treburile noastre interne din partea Rusiei. Asta-i adevărata frăție! SPA-SI-BUSH-KI”, a scris Feniță pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md