Linkuri accesibilitate

Între biserică și pandemie


La hramul orașului, Chișinău, 14 octombrie 2020
La hramul orașului, Chișinău, 14 octombrie 2020

Minutul electoral semnat de Vasile Botnaru.

Zău că degeaba l-ați dat afară pe Furtună pentru accesul de sinceritate dacă voi, superiorii lui în ierarhia guvernamental-ortodoxă, sunteți exact ca el! Ba și mai dihai. Dacă 64 de mii de candidați la veșnica pomenire nu sunt suficienți ca să dați mai încet elanul prăznuirii, apoi zadarnic mai încercați să-i convingeți pe ceilalți alegători că vă pasă de sănătatea și bunăstarea lor.

Dacă 1.500 de victime nevinovate ale epidemiei, care a intrat în sistemul de ocrotire a sănătății ca furculița încinsă în tușonkă, nu-s destule ca să vă scoateți naibii de pe fețe zâmbetele bujorelnice, atunci de ce v-ar crede rudele răposaților și supraviețuitorii că un alt dezastru are să vă prindă mai pregătiți și mai competenți?Dacă spitalele bucșite nu sunt suficient de convingătoare ca să fi renunțat la spectacolul pseudoliturgic cu o certă încărcătură electorală mai și subliniată de teletransmisiuni evlavioase, atunci degeaba mai revendicați misiunea lui Moise de a călăuzi poporul.

Dacă nu ați găsit nimic mai bun decât să așterneți imensa cleioancă în fața catedralei, care în loc să-i împrăștie pe oameni i-a determinat să se bulucească, cine să vă mai creadă că știți a calcula cu trei mutări de șah înainte ce efect vor avea deciziile administrative?!

Nu știu dacă vă dați seama, dar 1.500 de morți înseamnă 130 de microbuze.

Oare ați avea chef de guleaiuri dacă le-ați vedea într-un morman de fiare la fundul prăpastiei? Mai înseamnă 12 submarine „Kursk”. Oare dacă le-ați vedea cu ochii clădite ca în tabloul lui Vereșceaghin, ați găsi, în sfârșit, curajul să le spuneți enoriașilor să-și mai pună poftele în cui?!

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG