(foto) Copia unei lucrări a lui Shakespeare, vândută cu preț record de 9,97 milioane de dolari

173f7824-0e4e-11eb-94e0-02af7fd927c6_image_hires_033105
Foto: Reuters

Potrivit Reuters, un volum rar din anul 1623, care a reunit pentru prima dată piesele de teatru scrise de dramaturgul William Shakespeare, a fost vândut miercuri cu prețul record de 9,97 milioane de dolari, au anunțat reprezentanții filialei din New York a casei de licitații Christie’s.

„Volumul First Folio conține 36 dintre piesele lui Shakespeare, iar copia vândută miercuri este una dintre cele șase cunoscute ale acestei colecții și care se află în posesia unor colecționari privați. Volumul avea un preț estimativ cuprins în intervalul 4 milioane-6 milioane de dolari”, scrie AGERPRES.

Carlo Allegri/REUTERS

Identitatea cumpărătorului nu este deocamdată cunoscută.

Precedentul record de preț pentru o copie a volumului First Folio era de aproape 6,2 milioane de dolari și fusese stabilit în 2001, au precizat reprezentanții casei Christie’s.

Colecția Mr. William Shakespeare’s Comedies, Histories & Tragedies a fost alcătuită de prieteni ai dramaturgului englez la șase ani după moartea acestuia. Volumul include și 18 piese de teatru care nu au fost niciodată publicate în timpul vieții scriitorului și care altfel, dacă nu ar fi existat acea colecție, ar fi putut fi pierdute pentru totdeauna.

Printre acestea se află textele pieselor „Macbeth”, The Tempest și As You Like It.

Copia volumului a fost scoasă la licitație de Mills College, un colegiu specializat în arte liberale din Oakland, California.

Tranzacția de miercuri a marcat o premieră după o pauză de aproape 20 de ani când o copie completă a volumului First Folio a fost pusă în vânzare în cadrul unei licitații.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente