(video) Cum vom vota în condiții de pandemie. Îți explicăm prevederile adoptate

colaj foto

Echipa #diez, în parteneriat cu Asociația Presei Independente, a lansat un proiect de informare a tinerilor despre alegerile prezidențiale. Vrem să vă explicăm, cu ajutorul specialiștilor, ce trebuie să știe un tânăr înainte de scrutinul electoral, cum vom vota în noile condiții pandemice și ce înseamnă alegerile prezidențiale la care vom participa pe 1 noiembrie.

În cea de-a doua emisiune am discutat cu Alexandru Berlinschii, șeful departamentului Management alegeri, CEC, despre recomandările și regulile elaborate de Comisia Electorală Centrală și Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

În prima emisiune am vorbit cu Rodica Sîrbu, direcția comunicare, relații publice și mass-media, CEC, despre procesul de înregistrare la vot, în special a celor care nu se află în localitățile de origine, cum poți afla secția de votare la care ești repartizat și ce informații utile poți găsi pe site-ul CEC.

Urmează să discutăm și cu Eugen Muravschi, redactor sic.md, despre atribuțiile președintelui și rolul acestuia în țara noastră.

###

Această emisiune este realizată cu sprijinul Asociației Promo-LEX, din sursele Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate în cadrul emisiunii nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și USAID.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente