fbpx

foto | O copie a unei colecții de piese scrise de William Shakespeare, vândută cu aproape 10 milioane de dolari

O copie a unei colecții de piese scrise de William Shakespeare williaa fost vândută pentru nemaipomenita sumă de 9,97 de milioane de dolari. Volumul datează din 1623 și reunește pentru prima dată piesele de teatru scrise de celebrul dramaturg.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Volumul „First Folio” conţine 36 dintre piesele lui Shakespeare. Copia vândută miercuri este una dintre cele şase cunoscute ale acestei colecţii şi care se află în posesia unor colecţionari privaţi. Volumul avea un preţ estimativ cuprins în intervalul patru milioane – șase milioane de dolari.

Menționăm că precedentul record pentru o copie a volumului „First Folio” a fost în 2001, de aproape 6,2 milioane de dolari. Identitatea actualului cumpărător nu este cunoscută deocamdată, scrie Reuters.

Colecţia „Mr. William Shakespeare’s Comedies, Histories & Tragedies” a fost alcătuită de prieteni ai dramaturgului englez la şase ani după moartea acestuia. Volumul include şi 18 piese de teatru care nu au fost niciodată publicate în timpul vieţii scriitorului şi care, altfel, dacă nu ar fi existat acea colecţie, ar fi putut fi pierdute pentru totdeauna. Printre acestea se află textele pieselor „Macbeth”, „The Tempest” şi „As You Like It”.

Back to top button