fbpx

Cetățenii moldoveni nu mai pot intra pe teritoriul României pe durata stării de alertă. Care sunt excepțiile?

Începând cu 15 octombrie, se prelungește cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul României, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului de peste Prut. Despre aceasta a anunțat Ambasada României în Republica Moldova, într-un comunicat de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prin urmare, se modifică excepțiile de la măsura carantinei, adăugându-se noi categorii, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență a României.

1. Condiții de intrare în România:

Se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, definiţi potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu completările ulterioare, cu următoarele excepţii:

  • membri de familie ai cetățenilor români;
  • membri de familie ai cetățenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, cu rezidență în România;
  • persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități ori un document echivalent acestora emis de autoritățile altor state, potrivit legislației Uniunii Europene;
  • persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent, respectiv cadre medicale, cercetători în domeniul medical, cadre medicale pentru îngrijire geriatrică, transportatorii și alte categorii de personal implicat în transportul de bunuri care asigură astfel de transporturi necesare.

Continuarea o găsiți aici.

Articole asemănătoare

Back to top button