/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Marcajele galbene, ignorate. Unii șoferi continuă să se deplaseze pe banda de circulație destinată transportului public

15 octombrie 2020, ora 20:45

Lupul își schimbă părul, iar năravul ba. La jumătate de an, de când a fost creată banda de circulație destinată transportului public, pe strada Pușkin, șoferii continuă să se deplaseze pe ea. Unii o folosesc pentru a ieși la depășire, iar alții -pentru a scăpa de ambuteiaje. Viceprimarul Capitalei susține însă că proiectul este eficient, iar marcaje galbene vor apărea, curând, și pe alte străzi.

Când au văzut că sunt filmați, unii șoferi au schimbat imediat banda de circulație.

Iar acest conducător auto a încălcat regulile circulației rutiere, chiar de față cu poliția.

Acest taximetrist a oprit la culoarea roșie a semaforului, la intersecția străzilor Pușkin și Alexandru cel Bun, tot pe banda destinată transportului public. Asta chiar dacă indicatorul rutier interzice virarea la dreapta.

„ – Dar acesta ce, nu-i transport public? – Nu, aceasta este pentru troleibuze, autobuze. Dumneavoastră sunteți taximetrist. – Taxiul tot este transport public. – Și aveți dreptul? – Desigur.”

Conducătorii de troleibuze susțin că, odată cu aplicarea marcajului de culoare galbenă, ajung mai repede de la o stație la alta. Totuși, mai sunt șoferi care încalcă regula.

Cu mult mai repede, foarte bun lucru. Dacă ar face și pe Bănulescu Bodoni la deal, ar fi minunat.”

„- Ne mai încurcă la intersecții dar… – Sunt șoferi care se folosesc de bandă? – Clar lucru că sunt.- Cum vă descurcați? – Cu răbdare și înainte.”

 „O bandă pentru troleibuze va apărea și pe bulevardul Grigore Vieru. Acum, vedem că această mașină a staționat la doar câțiva metri de stație, iar din această cauză, șoferul de troleibuz întâmpină dificultăți, pentru a se apropia de stație.”

„Omului dacă îi trebuie, el se oprește, chiar și unde e interzis. Așa este la noi. Motivul – nu sunt locuri de parcări.”

Viceprimarul Capitalei, căruia îi aparține ideea separării benzilor pentru transportul public, susține că proiectul aduce roade. Potrivit lui, în scurt timp vor apărea marcaje de culoare galbenă și pe alte străzi din Chișinău.

VICTOR CHIRONDA, VICEPRIMARUL CAPITALEI: „Când vom extinde aceste benzi și când le vom aplica și pe alte străzi, oamenii vor înțelege că obligativitatea este strică, iar ulterior vom implica și poliția, pentru a-i amenda pe cei care încalcă.”

Marcajul rutier de culoare galbenă, care separă benzile destinate transportului public, a fost aplicat, deocamdată, doar pe strada Pușkin, în luna iunie a acestui an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram