image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO // Mama lui Adrian Glijin nu și-a văzut fiul de o săptămână și nu a primit nicio veste despre starea lui de sănătate

Nu și-a văzut fiul de aproape o săptămână și nici nu a primit vreo veste despre starea lui de sănătate. Este vorba despre Vera Glijin, mama lui Adrian Glijin - cetățeanul moldovean răpit la 7 octombrie, din câmp, de către securiștii de la Tiraspol. Femeia spune că fiecare zi care s-a scurs din momentul răpirii este, pentru ea, un adevărat calvar, iar singurul lucru pe care și-l dorește este întoarcerea acasă a fiului.

Vera Glijin este profesoară la Liceul Teoretic ”Alexei Mateevici” din Sănătăuca. Vestea că fiul său a fost răpit de separatiști a primit-o de la nora ei, soția lui Adrian. Femeia relatează că totul s-a întâmplat în plină zi, când feciorul ei a dus vacile la păscut.

"Ei se ocupă cu vităritul și vând lactate la piață. În acel moment era în câmp.Era ora mesei și s-au așezat să mănânce, în timp ce strângeau tacâmurile a venit o mașină. Mascații au sărit din mers și l-au înșfăcat. Le-au spus să stea cu fața în jos și să nu să se ridice, iar cineva a arătat pe cine să-l rețină. El a fost reținut în ciubote, până în ziua de azi el stă acolo încălțat în ciubote și îmbrăcat cu un maiou."

Au urmat așa-numitele „percheziții”. Oamenii regimului ilegal de la Tiraspol au scotocit în toată casa și au confiscat mai multe obiecte.

La ora 04:00 îmi sună nora și mi-a spus că un grup de bărbați stau la poartă și vor să facă percheziții în casă. Au luat calculatorul nepoatei, opt telefoane mobile. Acolo locuiește și cumnatul feciorului meu cu soția și copilul lor."

A doua zi, în timp ce se afla la serviciu, Vera Glijin a fost telefonată de un milițian separatist. Femeia a fost anunțată că, în câteva ore, la domiciliul ei vor fi efectuate percheziții. Din spusele ei, milițienii căutau 20 de mii de dolari, pe care, chipurile, i-ar fi primit de la Adrian Glijin.

„Mi-au luat procesorul, laptopul, telefonul mobil moldovenesc. S-au luat niște discuri cu activitățile mele didactice și niște discuri cu filme.I-am rugat să-mi spună unde este feciorul meu. Unica informație pe care am primit-o a fost că el se află în Tiraspol."

Adrian Glijin are trei copii care nu știu nici până în ziua de azi unde este și cum se simte tatăl lor. Au mers împreună la Tiraspol pentru a primi vreo veste, dar totul a fost în zadar.

„Nimic, absolut nimic. Am încercat, împreuna cu avocatul, să cerem actul de arest, pentru a putea face o plângere la organele competenete din Republica Moldova. Eu să vă spun cinstit - nu știu unde să merg ca să-mi caut dreptatea și să-l scot pe fiul meu de acolo și cred că eu nu am să ma opresc aici."

În ceea ce privește acuzația de „trădare de patrie”, femeia spune că este o absurditate.

„Eu consider că el nu este trădător de patrie. Ce secrete putea să știe Adrian? El a lucrat pădurar. Câți copaci cresc în pădure sau câte frunze au căzut de pe copaci cu doi ani în umrmă?"

De când Adrian a fost răpit, Vera Glijin nu mai doarme nopțile. Femeia speră că, într-o zi, va primi un sunet și va auzi vocea feciorului ei.

„Cam puțin dorm, dar nu vreau să dau mâinile în jos. Eu merg înainte și am să încerc să trec peste orice obstacol ca, în final, să-mi scot fiul din izolator.În toată ziua aștept un sunet și să-mi spună că fiul meu este eliberat, în toată ziua și în ficare minută. Numai cu părere de rău, ne-au luat toate telefoanele."

Adrian Glijin a fost răpit de cinci persoane cu cagule pe cap, de pe un câmp din apropierea localității Cuzmin, raionul Camenca. În zilele de 7 și 8 octombrie, securiștii separatiști au răpit alte trei persoane. Este vorba despre un polițist din Florești, un angajat al Agenției Servicii Publice și o altă persoană despre care s-a spus că ar fi un fost milițian transnistrean. Doar dintre cei răpiți au fost eliberați.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: