image
Sursa foto: Getty Images

SUA cer alegeri corecte în RM; Demnitarul de rang înalt care i-a telefonat pe Dodon și Sandu

Alegerile prezidențiale din 1 noiembrie trebuie să fie libere, echitabile și să respecte voința cetățenilor RM, a atenționat Subsecretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri Politice, David Hale.

Oficialul american a discutat despre aceasta cu președintele Igor Dodon și fostul premier Maia Sandu.

„Subsecretarul de stat pentru afaceri politice, David Hale, a vorbit pe 9 octombrie cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și cu fostul prim-ministru Maia Sandu despre alegerile prezidențiale din 1 noiembrie în Moldova. În apeluri separate, subsecretarul Hale a remarcat importanța unui proces electoral liber și echitabil care să respecte voința poporului moldovenesc, inclusiv condiții de concurență echitabile pentru toți candidații, eliminarea sprijinului ilegal străin pentru campaniile politice și accesul imparțial la mass-media în conformitate cu legislația”, se arată într-un comunicat de presă publicat astăzi de Departamentul de Stat al SUA.

Totodată, oficialul american a subliniat sprijinul SUA pentru observarea solidă a alegerilor, inclusiv observatori pe termen lung de la Biroul OSCE pentru instituții democratice și drepturile omului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: