image
Sursa foto: chisinau.md

Una spun și alta fac! Deși este sub cod roșu de alertă de Covid, inaugurarea Hramului capitalei a întrunit sute de oameni

Deși Chișinăul este sub cod roșu de alertă de Covid-19, inaugurarea sărbătorii Hramului orașului a adunat sute de oameni în fața Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.

Unii dintre cei prezenți au măști, alții - nu. Amintim că potrivit deciziei Comisiei naționale pentru sănătate publică, sunt interzise evenimentele în aer liber cu participarea a mai mult de 50 de persoane.

La eveniment au participat candidatul la prezidențiale, Igor Dodon și primarul capitalei Ion Ceban.

hramhram
hramhram
hramhram

Anterior autoritățile municipale au îndemnat oamenii să opteze pentru participarea la activitățile cultural-artistice din sectoare, pentru a evita aglomerările mari de oameni și a respecte măsurile de prevenire a infecției COVID-19.  

Pe parcursul zilei de azi, în sectoarele capitalei vor avea loc recitaluri de muzică de diverse genuri, târguri ale meșterilor populari și de produse ECO, excursii la muzeul orașului Chișinău, expoziții foto, recitaluri de poezie, expoziții de carte și de măști, cinema în aer liber, demonstrații teatralizate de măiestrie hipică, spectacole muzical-literare cu dedicație orașului Chișinău. Potrivit serviciului de presă al primăriei, evenimentele dedicate Hramului Chișinăului vor fi desfășurate, atât în centrul urbei, precum și în sectoare: în scuarul Monumentului Doinei și Ion Aldea-Teodorovici, la Rotonda din Parcul „Valea Morilor" și la Scările de Granit, în Parcul Ștefan cel Mare, în preajma Porților Sfinte, pe strada pietonală E. Doga, pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân, în Parcul „Alunelul", în scuarul de pe strada Bucuriei sau în Parcul „La Izvor"..

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: